Datum: 08-08-2020 - 13:23
22
jun
'13

Dagboek vrijwilligerswerk Pien en Sophie in Guatemala (4). (foto's Victorschool-shirts)

U heeft onlangs op BON kunnen lezen over de oud-leerlingen Pien en Sophie Warmerdam, zij nemen de 250 overbodige school t-shirts van de St. Victorschool mee naar Guatemala. Pien en Sophie zijn maandag 3 juni vertrokken om 5 weken lang vrijwilligerswerk te gaan doen...

in de stad Antigua in Guatemala. Via de organisatie Los Niños gaan zij werken op schooltjes waar de armste kinderen van deze stad les krijgen. De ouders met hun kinderen in Antigua hebben weinig geld om kleding te kopen, dus komen die T-shirts volgens Los Niños erg goed van pas. BON gaat Pien en Sophie de komende tijd middels een dagboek volgen en hun verslagen en foto's (onder aan de pagina in de fotogalerij) kunt natuurlijk zien op BON.

Dagboek verslag 1 en 2: klik hier.
Dagboek verslag 3 en 4: klik hier.
Dagboek verslag 5 en 6: klik hier

Dagboek verslag 7: Openbaar vervoer en de foto's van het uitdelen van de Victorschoolshirts.
Vandaag hadden we in plaats van Spaanse les een uitstapje naar een restaurant genaamd: El tenedor, wat in het Nederlands "de vork" betekent. We hadden er niet zoveel van verwacht van tevoren, een wegrestaurant ofzo. We werden opgehaald door een shutle busje die ons tot boven aan de berg bracht. Omderweg naar boven was alles perfect gesnoeid en gemaaid en het zag er keurig uit. Eenmaal boven op de berg stonden we versteld van alle pracht een praal. Er was een westers resort met allerlei kunstgalerieën en perfect aangelegde tuinen, met zelfs nog een landplaats voor een helikopter. Het uitzicht op de stad was echt adembenemend. Dit wilden we jullie niet ontnemen, daarom hebben we vandaag weer foto's toegevoegd.

's Middags hebben we met een begeleidster (Christel) van Los Ninos 2 andere projecten in Aletenango bezocht. Dat was een basisschool voor de arme kinderen van dat dorp en een timmeratelier voor de kinderen die niet naar school kunnen of mogen. In het timmeratelier leren de kinderen niet alleen een vak, maar ook sociale vaardigheden en verantwoordelijkheden, zoals op tijd komen, opruimen en met elkaar omgaan. De school zag er heel mooi uit en paste eigenlijk helemaal niet in de omgeving van het arme dorp. Het is voor die kinderen dus een hele eer om hier les te mogen hebben. Ook van de school en het timmeratelier hebben we foto's toegevoegd.

Op de terugweg reisden we met de Chickenbus en die reis was niet echt om over naar huis te schrijven. En toch doen we dit....vol bestaat niet, er kan altijd nog meer bij. Naar het pretpark hoef je ook niet meer, want de buschauffeur haalt capriolen uit waar een achtbaan u tegen zegt. (dit allemaal smssend en bellend). Op een gegeven moment werd er nog een priester in gepropt die schreeuwend het 'woord' van God kwam verkondigen. We hebben het in Nederland zo slecht nog niet met de Arriva en NS. In Nederland wordt er al gezeurd als de wifi het in de bus niet doet. Gelukkig hebben we ook dit weer overleefd.

Vanavond gaan we naar een restaurant van een project waar kinderen worden opgeleid in de horeca te werken. Ze leren hier te bedienen in het engels en ook het eten wordt door hen bereid. We gaan met alle vrijwilligers van Los Ninos. Ook voegen we nog de foto's van de Victorshirts bij, zoals we beloofd hadden.