Datum: 18-11-2019 - 12:08
18
jun
'13

Veel belangstelling voor het eerste Politiek Café

Maandagavond werd er door het CDA in Café vd Geest het eerste "Politiek Café" in Noordwijkerhout georganiseerd. De avond had als onderwerp: het toenemend aantal leegstaande winkelpanden in het centrum. Een onderwerp wat erg leeft in ons dorp, maar ook in de rest van het land...

De bijeenkomst heet "Politiek Café" maar buiten het organiserende CDA om, waren er maar een beperkt aantal vertegenwoordigers van de politiek in Noordwijkerhout aanwezig. Wie wel aanwezig was van de politiek was burgemeester Goedhart die alle aanwezigen, waaronder veel ondernemers, welkom heette en hij hoopte dat dit soort initiatieven de inwoners van Noordwijkerhout dichterbij de politiek kunnen brengen.

De organisatie had drie sprekers gevraagd om een inleiding te geven, die later moest leiden tot een discussie. Jan Kippers (retail-deskundige), Franka van der Poel (voorzitter van ondernemersvereniging NOV) en tenslotte ook Chiel Koel (accountmanager Zakelijke Relaties van de Rabobank) gaven hun visie op het probleem en hoe het volgens hen opgelost zou kunnen worden.

Jan Kippers (retail-deskundige) gaf Noordwijkerhout, buiten de dagelijkse boodschappen om, op dit moment een "gezellige winkelbeleving" van slechts 15 minuten. En dat is in de huidige tijd veel te kort om winkelend publiek naar ons dorp te lokken. Het advies is volgens hem dan ook: zet in op een kwalitatieve impuls met meer groen en kies voor een winkelbestand die aan een behoefte voorziet voor de eigen inwoners.

Na de pauze werden er twee stellingen naar voren gebracht waarop het aanwezige publiek kon reageren en die dat soms ook met enige felheid deden. De politiek kreeg het aardig te verduren in de discussie, maar geregeld werd er toch ook op aangedrongen dat de ondernemers, de gemeente en de consument/inwoners het samen moeten proberen op te lossen.

De gemeente en de Noordwijkerhoutse Ondernemersvereniging (NOV) zijn al een tijdje met elkaar in overleg om het probleem aan te pakken en worden verschillende plannen al ten uitvoer gebracht. De meeste aanwezigen waren het er wel over eens dat het, zeker met deze crisis, toch nog wel even gaat duren voordat alle winkelpanden weer een bestemming zullen krijgen. Maar er moet wel iets gebeuren en liever vandaag dan morgen, het is 5 voor 12....aldus het NOV.