Datum: 22-09-2020 - 12:11
05
me
'13

Duurzaamheidsprijs voor bedrijven van de Bollenstreek.

Nog tot 10 mei aanstaande kunnen bedrijven uit Noordwijkerhout, Hillegom, Lisse en Teylingen zich inschrijven voor de Duurzaamheidsprijs Bollenstreek. Maar waar zijn de vier gemeenten eigenlijk naar op zoek? Hoe duurzaam moet je zijn om in aanmerking te komen voor deze prijs?....

Sjoukje Eringa, projectleider Duurzaamheidsprijs Bollenstreek: “Wij zijn niet persé op zoek naar een bedrijf dat alles al tot in de puntjes heeft geregeld. Voor ons is het belangrijk dat een bedrijf laat zien dat er meer is dan alleen de eigen bedrijfsvoering. Zoals bijvoorbeeld het overgaan van fossiele brandstoffen naar duurzame alternatieven. En het mooie is, wanneer ondernemers daadwerkelijk overgaan op duurzame energie, zij ontdekken dat het ook voor henzelf profijtelijk is.” Maar het gaat niet alleen maar om energieverbruik. Het is ook belangrijk dat een ondernemer zich betrokken bij de maatschappij toont, door bijvoorbeeld sociaal personeelsbeleid. Eringa: “Er moeten veel van dit soort bedrijven in de Bollenstreek zitten, maar ze schrijven zich (nog) niet in. Hierbij roep ik bedrijven op om zich alsnog in te schrijven voor de Duurzaamheidsprijs.”

 

Waarom zou een ondernemer zich in moeten schrijven?

1. Bedrijven die meedoen krijgen een platform om zichzelf te profileren. Tijdens de verkiezing is er veel aandacht en publiciteit voor de deelnemende bedrijven.

2. De winnende bedrijven krijgen een jaar lang exposure tijdens gemeentelijke activiteiten.

3. De hoofdprijs is € 1500.

4. Via Facebook kan het publiek over enkele weken stemmen op een shortlist van deelnemers. Deze deelnemers maken kans op de Publieksprijs 2013.

 

Groene sponsors

Bedrijven die al eerder hebben deelgenomen aan de prijs of die misschien door hun omvang een maatje te groot zijn voor deze lokale prijs, laten zien dat zij het initiatief een warm hart toedragen. Zo heeft Akzo Nobel zich aan de hoofdprijs verbonden, Ecotap aan de publieksprijs, EE Care aan een Masterclass, Annemieke’s Pluktuin aan de bloemen tijdens de uitreiking en C&A zorgt voor de prijsuitreiking. De winnaar van de laatste keer, Wim Kaptein met de Groene Schoen van Kaptein Orthopedie, maakt dit jaar deel uit van de jury, samen met Martijn Vroom, wethouder Natuur & Milieu van Noordwijk en Andrea van de Graaf, adviseur van Urgenda en directeur Duurzaam Bedrijf Haarlemmermeer.