Datum: 22-09-2020 - 14:13
02
me
'13

Leerlingen Teylingen College Leeuwenhorst bezoeken Hirado Japan.(dagboek-5-terugreis)

In het kader van de stedenband Hirado-Noordwijkerhout is vrijdag 18 april een delegatie van 12 leerlingen en docenten van het Teylingen College Leeuwenhorst naar Hirado in Japan vertrokken. BON houdt in samenwerking met de leerlingen en hun begeleiding een dagboek bij, deel 5...


Dagboek deel 5: Tijd om afscheid af te nemen.
Het scholenbezoek werd vrijdag afgesloten op de Yukokan Highschool. De laatste activiteit was een wandeling met de gehele school naar de Kawachi pas. Vandaar is er een prachtig overzicht over Hirado eiland. Daar werd bij stormachtig weer diverse vliegers opgelaten met talloze kleinere vliegers die de nieuwe 1e jaars leerlingen hadden gemaakt en de Leeuwenhorst leerlingen. De storm zorgde ervoor dat de vliegerlijn knapte en de vliegers achter de bomen verdween.

Het weekend is in de gastgezinnen doorgebracht. Er werden bezoeken gebracht aan de steden Nagasaki en Sasebo. Ook werd de karaokebar veelvuldig bezocht. Maandag werd de uitwisseling afgesloten met een gezamenlijke presentatie van de afgelopen twee weken. Aan de gastgezinnen en de docenten en directeuren vanijd om afscheid te nemen de 3 deelnemende scholen werd een overzicht gegeven van hetgeen men beleefd en geleerd heeft. De zaal was verder aangekleed met Japanse bollen, kaligrafiewensen en de gemaakte vliegers die na 2 dagen alsnog gevonden en terugbezorgd waren. Daarna werd genoten van de slotmaaltijd die door de ouders uit de gastgezinnen was klaargemaakt.

Op 30 april kon de lange terugreis beginnen na een emotioneel afscheid bij het stadhuis. Na een reis van 17 uur is iedereen weer thuis.

Foto's in de fotogalerij: PR

Dagboek deel 4: officieel ontvangst op stadhuis van Hirado.

Dagboek deel 3: Leerlingen bezoeken Hirado High School.

Dagboek deel 2
: Vissen op zee

Dagboek deel 1: De aankomst