Datum: 17-05-2022 - 19:04
22
apr
'13

Noordwijkerhout ontvangt 'Google eTown Award', met BON als goed voorbeeld.

Burgemeester Goedhart heeft vanochtend de Google eTown Award in ontvangst genomen uit handen van Pim van der Feltz, directeur van Google Nederland, voor de meest "door bedrijven" actieve internetgemeente van Zuid-Holland. De burgemeester en de directeur van Google gaven herhaaldelijk aan dat de website Blik Op Noordwijkerhout het goede voorbeeld is, hoe bedrijven zich kunnen manifesteren op internet en daarmee ook hun geld kunnen verdienen....


Pim van der Feltz, directeur van Google Nederland gaf ook aan dat je met internet eigenlijk gewoon op een zolderkamertje kan beginnen en daarmee succesvol kan worden als bedrijf "u kunt het zien aan de website Blik Op Noordwijkerhout" aldus de directeur. Hij was ook aangenaam verrast dat de website van BON het meeste bezoekers trekt van de organisatie Blik Op Nederland en dat de nummer 2 Blik Op Zeewolde van Nederland in een plaats zit die ook een Google eTown Award heeft gewonnen, toeval????

De Google-directeur vertelde dat winkels die online actief zijn veel betere resultaten boeken dan ondernemers die zich daar niet zo mee bezighouden. Uit onderzoek blijkt dat potentiële kopers van producten eerst op internet gaan kijken om zich te oriënteren over hun eventuele aankoop. Er wordt zelfs gezocht naar kleine producten als tandpasta, je kunt niet meer om internet heen blijkt uit dit onderzoek.

Een compliment van hem voor de Noordwijkerhoutse ondernemers! Franka van der Poel, voorzitter van het NOV, was ook aanwezig en mocht ook even de verdiende "eTown Award" in ontvangst nemen namens alle bedrijven van Noordwijkerhout. Op dit moment wordt al 4,7% van de economie op internet verdiend en dit zal de komende jaren alleen maar flink gaan stijgen, aldus de directeur.

Landelijk gezien is Noordwijkerhout in de top 12 van Nederland geëindigd. Google heeft in samenwerking met The Boston Consulting Groep (BCG) onderzoek gedaan naar de 12 Nederlandse gemeenten die economische kansen van het internet het beste benutten. Lokale bedrijven spelen hierbij een belangrijke rol. Het op slimme wijze inzetten van het internet biedt individuele ondernemers meer kansen en draagt bovendien bij aan een sneller herstel van de Nederlandse economie.

BCG en Google hebben eerder onderzoek gedaan naar de impact van het internet op de economie in Nederland. Het onderzoek leidde tot een vervolgvraag over de onlinekracht van lokale bedrijven. Het vervolgonderzoek richtte zich op het aantal aanwezige online winkels dat aangesloten is bij belangenvereniging Thuiswinkel.org, het aantal bedrijven dat online adverteert met Google AdWords, het aantal bij SIDN geregistreerde internetdomeinnamen en de gemiddelde up- en downloadsnelheid per gemeente.

 

Bedrijven op Blik Op Noordwijkerhout.
Heel veel Noordwijkerhoutse bedrijven maken tegenwoordig veelvuldig gebruik van internet en adverteren (waaronder Google zelf) ook nog eens via druk bezochte nieuws-websites als bijvoorbeeld Blik Op Noordwijkerhout. Ook deze linken zorgen er voor dat de Noordwijkerhoutse bedrijven zich nog beter op de internetkaart kunnen zetten dan bedrijven in andere gemeenten. Blik Op Noordwijkerhout (ook zelf een Noordwijkerhouts bedrijf) zal het gebruik van internet voor bedrijven blijven promoten en ondersteunen, wilt u meer informatie (klik hier) of mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto's redactie BON.