Datum: 10-08-2020 - 07:23
03
apr
'13

Meester Maarten opent de nieuwe St. Victorschool. (foto's en filmpjes)

Eindelijk dan was zover voor de kinderen en de leerkrachten van de St. Victorschool. Op 22 december werd er afscheid genomen van de oude school en kwam men op de tijdelijke locaties op de Hoogstraat en op het Bavo/Rivierduinen-terrein te zitten. Maar de nieuwe school is klaar...

aan de Pilarenlaan en zo kon men op woensdag 3 april de opening verrichten. Om 8.30 uur stond het schoolplein vol met nieuwsgierige kinderen en hun ouders, hoe zou de school er van binnen uit zien??? Als eerste werd de nieuwe vlag gehesen en ook het nieuwe schoollied gezongen.

Meester Maarten Roodenburg kreeg de eer om het lintje door te knippen, meester Maarten heeft al drie St. Victorscholen overleefd (1x Kerkstraat en nu 2x op de Pilarenlaan) en mocht daarom, in aanwezigheid van alle leerkrachten, kinderen en ouders, de nieuwbouw feestelijk openen. Eenmaal binnen voerden alle leerkrachten een openingsact op, met het nummer van The Bee Gees met Staying Alive. (zie filmpje)

Na alle openingshandelingen mochten de kinderen dan eindelijk naar hun eigen nieuwe klaslokaal, alle deuren waren dicht geplakt maar daar werd natuurlijk door de kinderen zo doorheen gelopen. Binnen in de klas werden de kinderen getrakteerd op gebak en limonade, later kregen alle klassen een rondtoer door het nieuwe schoolgebouw.

Aanstaande vrijdagmiddag wordt de school opnieuw geopend, maar dan voor alle mensen die de nieuwbouw van de school hebben mogelijk gemaakt. Vrijdagavond is er vanaf 18.00 uur open huis voor een ieder die de school graag van binnen wil zien, klik hier.

De foto's en de 2 filmpjes zijn van de redactie van BON.