Datum: 09-07-2020 - 17:34
30
mrt
'13

Pien en Sophie Warmerdam brengen St. Victorschool t-shirts naar Guatemala.

Vrijdag heeft u op BON kunnen lezen dat de St. Victorschool haar meubels, die door de nieuwbouw niet meer gebruikt worden, aan een goed doel heeft geschonken. Tevens maakte de school bij de actie voor de Witte Kerk bekend, dat alle overbodige school t-shirts ook naar een goed doel gaan...

De kinderen van de Victorschool krijgen nieuwe T-shirts ivm de nieuwe school, maar de "oude" zijn eigenlijk nog prima bruikbaar. Ook daar is een goed doel voor gezocht en natuurlijk gevonden. De oud-leerlingen Pien en Sophie Warmerdam, van net over het spoor op de 's Gravendamseweg, wilde de ongeveer 250 T-shirts wel graag hebben. Zij gaan binnenkort 5 weken lang vrijwilligerswerk doen in de stad Antigua in Guatemala. Via de organisatie Los Niños gaan zij werken op schooltjes waar de armste kinderen van deze stad les krijgen. De ouders met hun kinderen in Antigua hebben weinig geld om kleding te kopen, dus komen die T-shirts volgens Los Niños erg goed van pas.

Pien 17 jaar en Sophie 19 jaar worden vanaf 4 juni vijf weken lang ondersteund door de organisatie, in ochtend krijgen ze zelf Spaanse les en in de middag gaan ze de kinderen helpen op de scholen. De zusjes hebben er veel zin in maar vinden het ook wel heel spannend en hebben gelukkig ook steun aan elkaar. Het is voor Pien nog even hard blokken tot die tijd, want ze zit voor haar eindexamen jaar van HAVO 5 op het Teylingen College Leeuwenhorst. Sophie gaat zich voorbereiden om na de zomer aan de slag te gaan met haar studie psychologie. Op 9 juli keren ze weer terug en hebben ze de BON belooft om foto's en hun belevenissen met u te delen.

Stichting Los Niños
Stichting Los Niños is een officiële Nederlandse stichting die, sinds 2002, projecten opzet en ondersteunt in Guatemala. De projecten zijn gericht op educatie en, in bredere zin, op het vergroten van de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van de armste kinderen en hun families.

Los Niños onderscheidt zich van veel andere ontwikkelingsorganisaties door de grote betrokkenheid bij de projecten. Veel organisaties opereren enkel en alleen vanuit Nederland en doneren geld aan projecten elders in de wereld. Direct contact is dan vaak minimaal en de kans van slagen een stuk kleiner. De dagelijkse leiding van Los Niños woont echter in Guatemala en is fulltime bij de projecten betrokken.

Het team dat de ontwikkelingshulp ter plaatse realiseert, bestaat uit Ana-Maria Ackermans en Christel Tinselboer. Zij worden bijgestaan door veelal zeer gemotiveerde vrijwilligers, die de Guatemalteekse leerkrachten en andere professionals ondersteunen.

De operationele kosten van Los Niños zijn minimaal en het team Guatemala ontvangt geen salaris, maar alleen een beperkte, lokale onkostenvergoeding. Het bestuur van Stichting Los Niños is gevestigd in Nederland (Tilburg). Daarnaast is er in Nederland een DOE-groep, waarin oud-vrijwilligers de stichting op alle mogelijke manieren ondersteunen.