Datum: 03-04-2020 - 23:07
  
Update: 30-3-2020.
07
mrt
'13

Verplaatste WAS-sirene wordt verplaatst van de Victorschool naar de Regenboogschool.

De WAS sirene (van het maandelijkse luchtalarm) is onlangs verwijderd van het dak van Puyckendam (ivm sloop op termijn). De mast werd tijdelijk geplaatst bij de nieuwe Victorschool op de hoek van de Koekoekslaan en Pilarenlaan. De locatie bleek achteraf toch niet zo geschikt...

Bij de maandelijkse alarmering kan er glasschade ontstaan aan de omliggende hoge gebouwen. De mast dient dus weer verplaatst te worden en na onderzoek komt de mast nu in de buurt van de Regenboogschool te staan. De Regenboogschool en bewoners van de Andelhof zijn ondertussen al geïnformeerd over de komst van de mast en daar kwamen geen bezwaren vandaan, zei wethouder Knapp tijdens de commissievergadering van Ruimte en Wonen. De nieuwe plaats van de mast krijgt nu wel een permanent karakter, eerder zou de mast weer teruggeplaatst worden op de nieuwbouw van Puyckendam.

Naar de verplaatste mast in De Zilk wordt door wethouder Knapp nog gekeken, de mast is daar voor het raam van een woning neergezet. De wethouder beloofde de commissieleden om op korte termijn te bekijken of de mast daar ook verplaatst dient te worden.

Het plaatsen van de mast is vergunningsvrij, omdat het voor ieders veiligheid is en hier strenge normen en eisen voor plaatsing gelden. Deze regels worden bepaald door de Rijksoverheid en zij doen de plaatsing en betalen ook de kosten daarvan.