Datum: 03-08-2020 - 19:50
26
feb
'13

Egelantierschool in optocht naar tijdelijke locatie. (foto's en filmpje)

Vanochtend om 8.30 uur hebben de leerlingen en onderwijzers van De Egelantierschool in De Zilk, afscheid genomen van hun oude schoolgebouw. De school verhuist naar een tijdelijk onderkomen op de voormalige zoutopslag aan de Zilkerduinweg 107. Nadat de wethouders De Haas en Knapp...

de Egelantiervlag streken ging men in een grote optocht naar het nieuwe maar tijdelijke onderkomen. Voorop in de stoet liep het kloppende hart van de school, deze werd symbolisch meegenomen om straks, na ruim een jaar, weer plaats te nemen in de nieuw te bouwen school.

Aangekomen bij de nieuwe tijdelijke school werd de vlag weer in top gehesen door de beide wethouders. Na het zingen van het Egelantier schoollied (zie filmpje) konden leerlingen en ouders de nieuwe school betreden en kregen de kinderen weer gewoon les maar dan wel in een andere omgeving. Tijdens het speelkwartier werden de kinderen getrakteerd op limonade en een lekkers cupcake met een hartje erop.

De Egelantierschool zal ongeveer 14 maanden op de noodlocatie gehuisvest zijn, in die tijd zal op het oude schoolterrein in de Hafkenscheidtlaan de nieuwe school en een aantal woningen gebouwd worden. In de fotogalerij staan foto's van de redactie van BON en een filmpje van 8 minuten.