Datum: 28-09-2021 - 00:05
30
jan
'13

Wethouder Bas de Haas reikt de eerste vijf Boekstartkoffertjes uit.

Op woensdag 30 januari reikte wethouder Bas de Haas in de bibliotheek, de eerste BoekStartkoffertjes aan vijf ouders met baby’s van drie maanden. BoekStart is de letterlijke start voor een goede taalontwikkeling. Het is een programma van de Stichting Kunst van Lezen op initiatief...

van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Het programma heeft als doel om jonge ouders met hun baby’s uit te nodigen om op jonge leeftijd met voorlezen te beginnen om de taalontwikkeling te stimuleren. Vanaf januari 2013 ontvangen ouders van baby’s van drie maanden een uitnodiging van de gemeente om het BoekStartkoffertje af te halen in de bibliotheek.

Het koffertje bevat twee boekjes en een gratis lidmaatschap van de bibliotheek. Al vanaf de eerste dag luisteren baby’s naar stemmen en kunnen zij genieten van voorlezen. Samen plaatjes kijken en zingen of praten is goed voor het contact met de baby en voor de taalontwikkeling. Boekstart is een samenwerkingsproject tussen de gemeente, het Centrum voor Jeugd en Gezin en Bibliotheek Bollenstreek. 
Foto's zijn van de redactie van BON.