Datum: 25-09-2023 - 02:10
24
jan
'13

Eerste woningen Nieuwe Duinstraat opgeleverd.

Eind 2011 heeft men 64 woningen in de Nieuwe Duinstraat gesloopt, die tussen de jaren 1921 en 1931 zijn gebouwd. Deze gaan in opdracht van de Woningstichting Padua plaats maken voor 47 huurwoningen en 12 koopwoningen. De eerste woningen zijn deze week opgeleverd...

en daarbij ging de vlag uit voor de nieuwe bewoners. In het komende half jaar zal men in fases alle woningen gaan opleveren, in de fotogalerij kunt de foto's bekijken.

Historie:
De eerste plannen voor herontwikkeling dateren uit het jaar 1996. Als eerste reactie hierop werd door de bewoners van het gebied een belangenvereniging opgericht, De Oude Kern, en het hoofddoel van deze vereniging was het in stand houden van de wijk. Na veel onderhandelingen, berekeningen en plantekeningen is uiteindelijk in overleg met de gemeente en de bewoners besloten tot sloop en nieuwbouw van de Nieuwe Duinstraat.

Oorspronkelijke uitstraling
:
Woningstichting Sint Antonius van Padua heeft er voor gekozen om het karakter van de straat te behouden en de uitstraling van de woningen te handhaven. Stol Architecten heeft op basis van deze uitgangspunten een mooi ontwerp gemaakt voor woningen in dertigerjaren stijl. Doordat er wat minder woningen terugkomen, konden de meeste parkeerplekken aan de achterzijde van de woningen worden gerealiseerd. Bouwbedrijf Boele&van Eesteren heeft opdracht gekregen de woningen te bouwen.

De foto's in de fotogalerij zijn van de redactie van BON, op de pagina van de Woningstichting Padua kunt u alle nieuwbouwprojecten volgen.