Datum: 19-05-2022 - 03:34
17
jan
'13

Kunstwerk Natacha Hulsebosch in de race voor tentoonstelling "Beeld van Beatrix". ( update ) Kunstwerk nu te zien op BON.

Op 31 januari wordt onze vorstin Koningin Beatrix 75 jaar en daarom werd iedereen uitgenodigd om een zelf gemaakt portret van Beatrix in te sturen. Er werden ruim 2000 kunstwerken ingezonden en zijn te zien op de website van de NOS, klik hier. Al deze inzenders waren in de race...

voor een prominente plek op de tentoonstelling ‘Het beeld van Beatrix’ in Paleis Het Loo in Apeldoorn, die op 30 januari wordt geopend en tot en met 20 mei te bezichtigen is.

Een vakkundige jury, bestaande uit Jan des Bouvrie, Sacha de Boer en Marieke Spliethoff (conservator Paleis Het Loo), heeft een selectie van 80 kunstwerken gemaakt van de 2000 inzendingen. De betreffende kunstenaars worden uitgenodigd om op zaterdag 19 januari hun werk in het echt te tonen op Paleis Het Loo. De eerste keuze is door de jury gemaakt vanaf een ingestuurde afbeelding en dezelfde jury maakt op die dag een definitieve keuze van 65 werken die in aanmerking komen voor de tentoonstelling naast tien portretten van bekende kunstenaars. De NOS is deze dag aanwezig om opnames te maken voor het tv-programma ‘Uw Beeld van Beatrix’, dat op woensdag 30 januari a.s. om 19.00 uur wordt uitgezonden op Nederland 1.

En ja hoor tussen de uitgekozen selectie van 80 kunstwerken zit er ééntje van een geboren en getogen Noordwijkerhoutse en zeker geen onbekende "BNer". Natacha Hulsebosch van Pixit Ontwerpstudio werd met haar ontwerp door de jury uitgekozen en zit daarmee bij de uitverkoren kunstwerken voor een plaats op de tentoonstelling "75 jaar Beatrix".

Aanstaande zaterdag mag Natacha haar levensgrote kunstwerk aan de jury tonen en ze hoopt dan natuurlijk dat haar kunstwerk definitief uitgekozen zal worden. Nu al een enorme eer voor Natacha, maar zeker ook voor Noordwijkerhout. We gaan duimen voor Natacha en laten we hopen dat haar kunstwerk definitief mag hangen op de tentoonstelling.

Update tekst:
Het kunstwerk is nu definitief klaar om zaterdag geshowd te kunnen worden en is nu al te bewonderen op BON. Op de foto ziet het levensgrote kunstwerk met Natacha (en haar zoon Jazzton) die er super trots naast staan. Natacha heeft het kunstwerk eerst ontworpen op de computer en daarna is het afgedrukt op een 4 mm acrylaat plaat welke weer verlijmd is op een 3mm Dibond kunststof plaat. Bekijk het resultaat hieronder.....