Datum: 06-10-2022 - 15:37
15
mrt
'12

Veroorzaker ongeluk Gooweg aangehouden wegens poging tot doodslag.

Maandag 5

maart rond 11.50 uur vond op de Gooweg een frontale aanrijding plaats tussen twee auto’s. Een 22-jarige man en een 18-jarige vrouw uit Duitsland raakten bekneld en moesten door de brandweer uit de auto worden gehaald. Een 36-jarige man uit Polen reed over de Gooweg vanuit de richting..Noordwijk in de richting van Noordwijkerhout. Op een gegeven moment begon de man opzettelijk te slingeren met zijn auto waarna zijn passagiere boos werd omdat de man ’s morgens al alcohol gedronken had. Overigens heeft zij de man pas zondag ontmoet. De auto brak uit en kwam op de weg voor het tegemoetkomend verkeer terecht waar de frontale aanrijding plaatsvond. De tegemoetkomende auto reed hierna tegen een boom waarna de twee inzittenden bekneld raakten.


De 36-jarige bestuurder werd als verdachte aangehouden wegens poging tot doodslag. Hij weigerde op het bureau alle medewerking aan een blaastest. De passagiere was na de aanrijding weggelopen richting de ’s-Gravendamseweg. Zij werd om 12.15 uur aangehouden nabij de Leeuwenhorst College sportvelden in Noordwijkerhout. Na haar verklaring is zij weer in vrijheid gesteld. De bestuurder wordt deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De twee slachtoffers werden overgebracht naar het LUMC. De 22-jarige man liep ernstig letsel op en de vrouw een gebroken arm, mogelijk ook meerdere gebroken ribben. Beide voertuigen zijn in beslag genomen voor verder technisch onderzoek. De Gooweg is enige tijd afgesloten geweest tussen de Van Berkelweg en de Northgodreef.

Bron: Politie Hollands Midden / foto Blik Op Noordwijk