Datum: 28-09-2023 - 00:18
27
okt
'12

Even om het hoekje kijken in de nieuwe Nieuwe Duinstraat.

De nieuwbouw van de Nieuwe Duinstraat gaat best wel snel, maar niet zo snel dat de eerste bewoners er al in kunnen. Afgelopen vrijdagmiddag mochten de aanstaande bewoners van de nieuwe huizen, voorzichtig even om het hoekje kijken hoe de stand van zaken...

is van hun toekomstige. Men mocht uit veiligheidsoverwegingen nog niet naar binnen maar door de ramen heen kijkend, konden de bewoners toch al een indruk krijgen van hun nieuwe woning. Binnenkort krijgt men nog een keer een uitnodiging en dan mag men binnen een kijkje nemen.

 

Historie
De eerste plannen voor herontwikkeling dateren uit het jaar 1996. Als eerste reactie hierop werd door de bewoners van het gebied een belangenvereniging opgericht, De Oude Kern, en het hoofddoel van deze vereniging was het in stand houden van de wijk. Na veel onderhandelingen, berekeningen en plantekeningen is uiteindelijk in overleg met de gemeente en de bewoners besloten tot sloop en nieuwbouw van de Nieuwe Duinstraat.

 

Oorspronkelijke uitstraling
Woningstichting Sint Antonius van Padua heeft er voor gekozen om het karakter van de straat te behouden en de uitstraling van de woningen te handhaven. Stol Architecten heeft op basis van deze uitgangspunten een mooi ontwerp gemaakt voor woningen in dertigerjaren stijl. Doordat er wat minder woningen terugkomen, konden de meeste parkeerplekken aan de achterzijde van de woningen worden gerealiseerd. Bouwbedrijf Boele&van Eesteren heeft opdracht gekregen de woningen te bouwen.

De foto's in de fotogalerij zijn van de redactie van BON, op de pagina van de Woningstichting Padua kunt u alle nieuwbouwprojecten volgen.