Datum: 26-03-2023 - 14:42
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!
Klik hier voor alle (weekend)acties!

 

19
okt
'12

Feestelijke opening van de Werkwinkel "De Tweede Kans" in De Zilk.

Vrijdagmiddag 19 oktober is de Werkwinkel ‘De Tweede Kans’ feestelijk geopend door de trotse vrijwilligers van de nieuwe kringloop in De Zilk. Onder het toeziend oog van directeur Ger de Jong van De Meerlanden, de wethouders Knapp en De Haas knipte de vrijwilligers het lint door van de...

nieuwe Werkwinkel op het terrein van de voormalige zoutopslag.

De Werkwinkel draait volledig op vrijwilligers. Zij opereert zonder winstoogmerk. Opbrengsten worden besteed aan de exploitatie van de winkel en daarnaast aan een goed doel. De Werkwinkel start in beginsel als een proefproject. De vrijwilligers kunnen ieder door hun eigen persoonlijke situatie (nog) niet starten met betaald werk. Re-integratie naar betaald werk en hergebruik van goederen zijn de doelen van de werkwinkel en bieden als zodanig aan mensen en aan goederen een Tweede Kans.

Op zaterdag 20 oktober zet de nieuwe kringloopwinkel van 9.00 tot 14.00 haar deuren open voor het grote publiek tijdens een Open Dag. Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen dan - naast de gebruikelijke afdelingen - kennis maken met de Kledingboetiek, de Electro-afdeling en het Recycle Atelier. ‘De Tweede Kans’ is een initiatief van Jan Brouwer, voorzitter van de Groen Links fractie van Noordwijkerhout, waar hij bij de uitvoering geholpen werd door Ton Hoffmans. Verschillende partijen zijn in dit project verenigd; De Meerlanden, Heemskerk Straatreiniging en cliënten van Rivierduinen. Gemeente Noordwijkerhout verleent ook steun aan het initiatief.

Opknappen
De Werkwinkel is voorlopig op dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur geopend voor inbreng en verkoop. De winkel is gevestigd in de voormalige Zoutopslag aan de Zilkerduinweg 105 in De Zilk. Het gebouw is door een groep enthousiaste vrijwilligers opgeknapt en heringericht. Dus wordt ook het gebouw van de Zoutopslag hergebruikt en krijgt zo een tweede kans. Afhankelijk van het succes zullen ook andere activiteiten zoals het houden van workshops, buurtactiviteiten en speciale verkoopdagen in de toekomst mogelijk gaan plaatsvinden.