Datum: 27-09-2023 - 23:13
02
sep
'12

De nieuwbouw van de Nieuwe Duinstraat (update 1-9-12).

Eind vorig jaar zijn 64 woningen in de Nieuwe Duinstraat gesloopt, die tussen de jaren 1921 en 1931 waren gebouwd. Deze gaan in opdracht van de Woningstichting Padua plaats maken voor 47 huurwoningen en 12 koopwoningen. De verwachting is dat begin volgend jaar de eerste woningen...

zullen worden opgeleverd. De eerste muren staan al overeind en in de fotogalerij kunt de foto's bekijken.

Historie
De eerste plannen voor herontwikkeling dateren uit het jaar 1996. Als eerste reactie hierop werd door de bewoners van het gebied een belangenvereniging opgericht, De Oude Kern, en het hoofddoel van deze vereniging was het in stand houden van de wijk. Na veel onderhandelingen, berekeningen en plantekeningen is uiteindelijk in overleg met de gemeente en de bewoners besloten tot sloop en nieuwbouw van de Nieuwe Duinstraat.

 

Oorspronkelijke uitstraling
Woningstichting Sint Antonius van Padua heeft er voor gekozen om het karakter van de straat te behouden en de uitstraling van de woningen te handhaven. Stol Architecten heeft op basis van deze uitgangspunten een mooi ontwerp gemaakt voor woningen in dertigerjaren stijl. Doordat er wat minder woningen terugkomen, konden de meeste parkeerplekken aan de achterzijde van de woningen worden gerealiseerd. Bouwbedrijf Boele&van Eesteren heeft opdracht gekregen de woningen te bouwen.

De foto's van de eerste paal tot 02-09-2012 van zijn de redactie van BON en fotograaf Sjaak Weijers.