Datum: 25-09-2020 - 00:33
29
feb
'12

Na 50 jaar afscheid van de laatste melkboer van Noordwijkerhout, Piet Disseldorp.

Piet Disseldorp is de enige "melkboer" die er nu nog over is, van de 11 melkboeren die ons dorp ooit rijk was. Hij heeft het 50 jaar volgehouden, maar vindt het welletjes. Piet (63) gaat van zijn pensioen genieten. Hij begon op 13 jarige leeftijd met werken bij zijn vader en na vijf jaar kreeg..

hij zijn eerste melktruck (zo'n eentje met één wiel voorop). Piet is daarmee 45 jaar langs menige Noordwijkerhoutse deur geweest en in de zomer kwamen de campings daarbij. Dagen van 15 uur in de zomer waren heel gewoon, hij heeft het altijd met heel veel plezier gedaan. Het stoppen doet hem zeker wat, maar nu kan hij eindelijk na 12 jaar weer eens op vakantie. Hij zal zich straks toch niet snel gaan vervelen, vertrouwde hij ons toe.

Er is geen opvolger voor Piet om zijn wijk over te nemen, de laatste melkboer van Noordwijkerhout neemt dus met hem afscheid. Zijn 16 jaar oude winkelwagen wordt waarschijnlijk deze week al verkocht, diverse melkboeren uit het land zijn geïnteresseerd. Afgelopen weekend werd zijn afscheid pas bekend en verschillende vaste klanten waren van slag toen ze het nieuws vernamen. Eén vaste klant heeft er die nacht zelfs niet van kunnen slapen, de vele trouwe klanten zullen hem zeker gaan missen. Hij heeft heel wat lief en leed van Noordwijkerhout gehoord. Maar Piet houdt daar tegen BON zijn mondje over dicht, het is hem allemaal in vertrouwen verteld.

Gelukkig krijgen we toch nog twee anekdotes bij hem los. Hij heeft twee keer op zijn donder gehad van verschillende burgemeesters. Op een keer stond Piet met zijn wagen te wachten voor een auto die wel heel erg lang stond te treuzelen van wat hij ging doen. Piet zijn geduld raakt op en begon te toeteren, want er stonden nog meer wagens achter hem te wachten. Komt daar de burgemeester toevallig langs lopen en geeft Piet een standje dat hij niet zo ongeduldig moet zijn en niet zo hard moest toeteren. Al die herrie vond deze burgemeester maar niks. Een andere burgemeester riep Piet zelfs op het matje in het Gemeentehuis, hij kreeg daar te horen dat hij met zijn wagen sneller moest doorrijden. De betreffende burgemeester moest veel te lang wachten op Piet voordat hij er met zijn auto langs kon............namen zijn bekend bij de redactie van BON.

De winkel in de Dorpsstraat blijft natuurlijk gewoon open, Stef is nog niet zover dat hij wil stoppen. Een winkel die overigens binnenkort 100 jaar bestaat, een feestje waard. Zaterdag 3 maart komt melkboer Piet nog één keer langs uw deur en kunt u hem gedag zeggen. De redactie van BON wenst Piet de komende jaren heel veel plezier en gezondheid toe en geniet maar lang van je wel verdiende vrije tijd.

Nog even een bakkie en met een gebakkie van Jan Meeuwenoord,
(Pastoor Quant > hij zag dat het goed was)