Datum: 02-07-2020 - 14:42
27
aug
'12

Verkiezing "Pand van het jaar" 2012.

Pracht en praal? Nederlanders houden er niet zo van. Het vijftiende Pandverkiezingsjaar van de Vereniging Dorpsbehoud lijkt daar bij aan te sluiten. Geen opzienbarende bouwwerken. Gewoon een gewoon huis in een gewone straat in een gewoon dorp. We lopen er dagelijks gewoon aan voorbij...

Toch raad ik u aan zo nu en dan eens met aandacht naar die gewone alledaagse gevels te kijken. Dat deed Dorpsbehoud ook en vond een aantal niet in het oog vallende (bouw)kunstwerkjes. Deze panden zijn vaak met veel zorg, aandacht en liefde door de bewoners hersteld en in stand gehouden. Ze staan zomaar langs de weg, de eigenaar met een geestdriftig verhaal soms ook en u mag er van genieten. Met dank aan de nijvere bewoners.

Zoals u gewend bent zijn er weer vijf panden gevonden waaruit u kiest, want dat gaat u doen in steeds grotere aantallen blijkt ieder jaar opnieuw. Vanaf vrijdag 24 augustus zijn de vijf kandidaten met foto en beschrijving te zien in het gemeentehuis. Hier liggen ook de stembiljetten en staat de stembus om uw voorkeur kenbaar te maken.

U kunt uw stem ook uitbrengen via e-mail en wel via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op zaterdag 8 september tijdens de landelijke Open Monumentendag sluit de stembus om 15.00 uur. De prijsuitreiking door de hr. Knapp zal plaatsvinden om 15.30 uur in de hal van het gemeentehuis.

Familie, vrienden, kennissen en liefhebbers van ons dorp (dus wij allemaal) verwacht de Vereniging Dorpsbehoud in het gemeentehuis. In aanwezigheid van de vijf bewoners wordt de winnaar bekend gemaakt, een prijs uitgereikt en alle genomineerden in de bloemen gezet. Ongetwijfeld zal men bovendien door de plaatselijke pers voor eeuwig roem vergaren.

Hier gaat het om: Kerkstraat  95, Herenweg  23, Herenweg  36, Kerkstraat  100, Kerkstraat  33.

Klik op de foto voor een vergroting of klik op de link voor Google maps voor een kijkje in de straat.

1-Kerkstraat 95 (klik hier voor Google maps)


2-Herenweg 23 (klik hier voor Google maps)


3-Herenweg 36
(klik hier voor Google maps)


4-Kerkstraat 100
(klik hier voor Google maps)


5-Kerkstraat 33
(klik hier voor Google maps)