Datum: 23-01-2019 - 14:23
25
aug
'12

Reünie van "The Sky Devils", de jaren zestig band van Noordwijkerhout en ver daarbuiten.

Onlangs heeft er een reünie plaatsgevonden van bandleden die 47 jaar geleden het beat- en dansorkest “The Sky Devils” vormden. Deze band maakte in de 60-er jaren veel furore en had veel bekendheid in de Bollenstreek en ver daar buiten door hun voortreffelijke vertolking...

van het Beatles- en Rolling Stones repertoire en vele andere bekende sterren die destijds genoteerd stonden in de “Top Veertig”.

De dansavonden werden door het optreden van de band onvergetelijk en vooral door het optreden van de leadzanger Kees van Gijlswijk, die bij het publiek tot de verbeelding sprak met zijn uitvoering van de toppers  “This strange effect” , “Now is the moment”, van de Engelse zanger Dave Berry en van vele andere popnummers.

"The Sky Devils" zijn door een groot publiek nu nog niet vergeten. dit komt door het feit dat elke dansavond een feest was om mee te maken. Het was in de tijd dat “De Instuif” en de” KPJ” (katholiek Plattelands Jongeren) grote verenigingen waren, waar veel jongens en meisjes zich bij hadden aangesloten en waar de band veel voor optrad. En natuurlijk de onvolprezen beroemde “Beatmissen” in de St. Jozefkerk van Noordwijkerhout.

De leadzanger Kees van Gijlswijk vertrok naar Canada en heeft daar een goed bestaan opgebouwd. Terwijl hij regelmatig naar Noordwijkerhout terugkeerde voor familiebezoek, is er één keer een ontmoeting geweest met zijn ouwe muzikale makkers. Dat was op tweede Kerstdag 1990 met een optreden van de “Sky Devils” in een overvolle St. Jozefkerk.

Op 6 augustus heeft Kees zijn ouwe bandleden met hun partners uitgenodigd om met hem en met zijn Canadese vrouw Donna, gezellig samen te zijn en mooie verhalen uit het muzikale verleden van de band “The Sky Devils” op te diepen. Het werd een ware revival. De bandleden waren op één lid na present (Ted was op vakantie) en onze onvolprezen muzikale coach Jaap Schrama was er natuurlijk ook bij aanwezig!

"The Sky Devils” bestonden in 1965 uit: Berry van den Bercken, Louis van der Linden, leadzanger Kees van Gijlswijk, Ton van Parera, Ted van der Linden, Jan Schouten en Frans Jansen die even invaldrummer is geweest. Het was fijn om elkaar weer eens terug te zien met allemaal wat grijs en verouderde “koppies”. Maar de verhalen uit het verleden waren weer vers en het tijdverschil in jaren was in een mum van tijd weggevallen. "The Sky Devils" voelden zich weer jong en ambitieus. Het was een waardevolle ontmoeting met elkaar en men bedankten Kees van Gijlswijk en zijn vrouw Donna voor deze mooie middag. En wensen hen een goede reis terug naar Canada.