Datum: 04-12-2021 - 12:52

   

28
me
'17

Geslaagd Kees Bartels Toernooi en Damon Geerlings wint Penalty Bokaal VV van Nispen (foto's + update verslag)

Het Keesbartels Toernooi bij Van Nispen heeft dit seizoen alle records verbroken. Dit toernooi vindt elk jaar traditiegetrouw plaats op Hemelvaartsdag. Dat het evenement zeer populair is in De Zilk en ook ver daarbuiten was al duidelijk bij de inschrijvingen. Vorig jaar was dit...

toernooi binnen 1 week volgeboekt, dit jaar binnen nog geen 6 dagen. 24 Teams strijden op halve velden, waarvan in elk team 2 dames, of in een dames team 2 heren. En nog meer records werden verbroken, het aantal bbq-ers, in de derde helft, steeg dit jaar van 330 naar 425.

 

Alweer 43 jaar geleden, op 5 mei, stierf Kees Bartels op het voetbalveld. Vandaar dat dit toernooi naar hem vernoemd is. Een toernooi dat zich kenmerkt door sportiviteit, saamhorigheid en gezelligheid.

De weersvoorspellingen waren perfect, een 10 op de radar. Een prachtige stralende dag met veel zon. Voor 10 uur verzamelden de eerste teams op het Van Nispen terrein. Vanaf half 11 tot 4 uur werden de wedstrijden gespeeld.

Elk team met zijn eigen aanvoerder en in een eigen (gemaakte) tenue. De sfeer was zeer goed, erg relaxed en door het mooie weer waren er ook veel toeschouwers komen kijken. Ook aan de kinderen was gedacht, zij vermaakten zich op de speelkussens.

Traditiegetrouw werd er ook de finale van de Penalty Bokaal gespeeld. De winnaars van de voorronden (uit elke leeftijdscategorie van de jongens en de meisjes) strijden om de beker. Sven van Hensbergen, de beste keeper uit de voorronden verdedigde het doel.

Uiteindelijk was het Damon Geerlings van de F-junioren die het meest aantal keren het net wist te vinden. Bij de competitie van de ouders was het vader Bob Langeveld en moeder Joyce Pompe die het meeste raak schoten. Oud-bestuurslid Fred Meiland mocht de bekers uitreiken en met het winnen van drie bekers was Damon de grote winnaar van deze middag.

Hierna werd de laatste ronde van het toernooi gespeeld. Waarna de winnaars van de poules bekend waren:
Poule A: Bram Polderman - 13 punten
Poule B: BALRS - 10 punten
Poule C: Zaterdag 1 – 11 punten
Poule D: Oranje Wit – 15 punten

De bekende derde helft kon nu beginnen. De biertap ging op dat moment open en de barbecue aan. Voor velen de eerste barbecue van dit jaar, die ook geheel uitverkocht was. Wel meer dan 400 mensen konden genieten van deze heerlijke maaltijd.

Het was zeer gezellig op het Van Nispen terrein, de bekende VN-dj’s namen plaats in de vrachtwagen achter de draaitafel en het feest ging los. En dat op z’n Keesbartels: bij de klanken van ‘The Night Train’ gingen alle tafels, stoelen en ladders dansend de lucht in.

Wat een gezelligheid, wat een saamhorigheid. Dit is het Van Nispen gevoel waar iedereen elk jaar weer bij wil zijn. Rond 8 uur was er nog een toegift en daarna was deze fantastische dag dan toch echt voorbij.

We kijken nu alweer uit naar volgend jaar. Dank aan alle vrijwilligers en natuurlijk de activiteiten commissie die dit evenement weer perfect wist te organiseren.

Tekst VV Van Nispen - Foto's BON.