Datum: 22-09-2020 - 16:42
27
feb
'17

Een spetterend begin van het huwelijk, Boerin Loontje en Boer Wilhelmus in de onecht verbonden. (foto's+filmpje)

De Boerenbruiloft van de Kaninefaaten is altijd een zeer druk bezochte en gezellige activiteit. Men begint op maandag om 12.00 uur bij Café van der Geest en van daaruit vertrekt men in optocht naar het gemeentehuis voor de huwelijksvoltrekking van het Boerenbruidspaar. Het werd helaas...

al vroeg duidelijk dat de regen en de wind het feestelijke buitengedeelte bij gemeentehuis flink ging verpesten en daarom besloot de Boerenkoolcommissie in de morgen al om de 'huwelijksvoltrekking' van het Boerenhuwelijk te verplaatsen naar de St. Jozefkerk.

Boerin Loontje en Boerin Wilhelmus, hun beide getuigen en de gehele Boerenbevolking liepen vooraf gegaan door de Koetillers, vanaf de Zeestraat in een Boerenoptocht langs het gemeentehuis naar de St. Jozefkerk. De paraplu's waren hard nodig en zo werd het in ieder geval een spetterend begin van het Boerenhuwelijk.

Helaas moest dus het slechtweer noodscenario gebruikt gaan worden en maakte men voor het eerst (met dank aan Pastoor Goumans) gebruik van de St. Jozefkerk. De kerk was afgeladen met de boerenbevolking en de klanken van de Koetillers klonken wel heel erg lekker in de grote ruimte van de kerk (zie en hoor het filmpje).

Het Boerenbruidspaar zei ondanks enige bezwaren van de aanhang van Boerin Loontje, gelukkig toch uiteindelijk volmondig ja tegen de onechte huwelijksverbintenis. Na de huwelijksvoltrekking toog men in polonaisedraf naar het boerenfeest, welke al jaren met een boerenkoolmaaltijd wordt gehouden in de Hooischuur van De Schelft.

Klik hier voor het filmpje van de huwelijksvoltrekking in de St. Jozefkerk.

Foto's redactie BON. Eerste drie foto's boerenbruiloft in De Schelft > JP/Snapshot.