Datum: 07-06-2020 - 07:23
26
jan
'17

Boerenbruiloft gaat door 'Heel Kokkerhout Kookt Boergondisch'. (filmpje: voorstellen kandidaten)

Een aantal weken geleden deed de Boerenkoolcommissie een wanhopige oproep om recepten in te sturen voor het eten tijdens de Boerenbruiloft. De boerenkooloogst valt zwaar tegen dit jaar en zonder alternatief kan de bruiloft wellicht zelfs niet eens doorgaan. Gelukkig heeft heel...

Kokkerhout meegedacht en zijn veel alternatieven ingestuurd. De bruiloft kan dus doorgaan! Natuurlijk willen we wel een lekker gerecht voorschotelen dus pakken we het professioneel aan.

Jan Boerenfluitjes is ingeschakeld om middels ‘Heel Kokkerhout Kookt Boergondisch’ het winnende recept uit te kiezen. Hij wordt hierin bijgestaan door 2 juryleden. Arjan Houwaart: Bekend als oud-eigenaar en kok van Restaurant Zeegers en later als docent verbonden aan de KTS. Daarnaast natuurlijk bekend als oud Prins Jan Kwiezien. Met zijn ervaring een perfect jurylid om de boerenbruilofts maaltijd te kiezen.

Daarnaast Martijn Pompe: Net als Arjan bekend als docent  verbonden aan de KTS en fervent bezoeker van alle carnavalsfeesten. Dus ook een perfect jurylid om Arjan bij te staan. Uit alle ingezonden recepten zijn er een aantal gekozen die meedingen naar de hoofdprijs.

De volgende kandidaten dingen nu mee:
Fokelien Elgersma en Fatna Mir, beide verbonden aan de lekkerste kook- en eetclub van Noordwijkerhout, namelijk CousCous en Appelmoes. Aan de hand van input van Noordwijkerhouters doen ze inkopen, duiken ze de keuken in en organiseren ze een pop-up eetlocatie om dat heerlijke multiculturele eten te delen met iedereen die trek heeft gekregen. Beide zullen zij een gerecht voorbereiden.

Marco Disseldorp, verbonden als kok aan Sodexo - Achmea in Leiden en dus een zeer ervaren kok met veel ervaring met het koken voor veel mensen (tot 700 lunches per dag), uitstekend in staat om een perfecte maaltijd neer te zetten voor alle bruiloftsgasten.

Manav Sharma, heeft de droom ooit zijn eigen restaurant te openen en is nu als kok verbonden aan Restaurant Invitation en hiermee de kok die wat peper in deze competitie steekt.

In het filmpje hieronder stellen de kandidaten zich voor en in latere afleveringen zullen zij hun recept aan Kokkerhout presenteren. Zorg dus dat je de media blijft volgen.

En als je benieuwd bent wat het winnende recept zal zijn? Zorg dan dat je erbij bent tijdens het Boerenmatinee op 5 februari in Café van der Geest vanaf 14.30 uur.

En later tijdens de Boerenbruiloft op maandag 27 februari om 12.00 uur in Café van der Geest, 13.30 uur bij het Gemeentehuis of natuurlijk tijdens het grote feest in de Schelft vanaf 14.25 uur.

 

Klik hier voor nieuwe tweede filmpje: Het voorstellen van kandidaten.

Klik hier voor het eerste filmpje: Schaarste boerenkool.

Tekst, logo en filmpje Boerenkoolcommissie CV De Kaninefaaten.