Datum: 19-04-2021 - 12:30

16
jan
'17

Spits Giovialli Serbony per direct weg bij VVSB (update bestuur VVSB).

In 2012 kwam VVSB-spits Giovialli Serbony als vervanger voor Geert van der Weiden. Op de website van VVSB staat nu een heel kort bericht dat hij per direct vertrekt...."Het bestuur van VVSB maakt teleurgesteld bekend dat het om zwaarwegende disciplinaire redenen...

per direct afscheid heeft genomen van spits Giovialli Serbony. Dat betekent dat Giovialli niet meer terugkeert in het shirt van VVSB."

Wat er precies is voorgevallen wordt verder niet in het bericht toegelicht, wellicht later meer nieuws over dit plotselinge en verrassende vertrek van de succesvolle VVSB-spits.

Update 16 januari 2017:
In vervolg op onze eerdere (summiere) verklaring wil ik het volgende mededelen namens het bestuur van VVSB. In een eerder stadium kon ik om onder meer juridische redenen geen aanvullende informatie verstrekken. Dat betreur ik, maar was een gevolg van de vervelende en emotionele situatie die ontstond. Er moesten afspraken worden gemaakt over de afhandeling en daarbij moest er direct gehandeld worden.

Zoals bekend is, is vrijdagavond op het trainingskamp Giovialli naar huis gestuurd. Op zaterdagochtend is er een korte verklaring hierover uitgebracht. Het risico op speculaties kon daarmee helaas niet voorkomen worden. Maar was volledig in het belang van VVSB.

Als je samenwerkt en bijzondere successen hebt geboekt en dan vervolgens iemand moet wegsturen, gaat dat niet in je koude kleren zitten. Toch blijven er voor mij en voor de club een aantal normen en waarden boven alles staan. Giovialli is namelijk verkeerd omgegaan met de aan hem, door de club, verstrekte middelen.

De geleden schade is vereffend, waarmee ik oprecht blij ben deze kwestie achter ons te kunnen laten en ons kunnen richten op datgene waar het werkelijk omgaat: voetbal.

Met paars/gele groet,

Arjan Broekhof (voorzitter VVSB)