Datum: 01-10-2020 - 03:21
25
dec
'16

St. Jeanne d’Arc en Theaterschool Teylingen zorgen voor een kerstspektakel. (foto's)

Op vrijdagavond 23 december genoten ruim 400 mensen van een geweldig kerstconcert van muziekvereniging St. Jeanne d’Arc. Het was een muzikaal spektakel waarbij in samenwerking met Theaterschool Teylingen het verhaal van Oliver Twist werd gespeeld....

Dit verhaal van Charles Dickens past helemaal in de kerstgedachte van saamhorigheid en vergeving. De uitvoering was van hoge muzikale kwaliteit en het verhalende toneelspel was erg enthousiast en van professioneel niveau!

Na het Oliver-verhaal werd door het harmonieorkest een prachtig, sfeervol kerstrepertoire gespeeld. Enkele hoogtepunten waren de swingende optredens van solisten Merel van Dalen (tenorsax) en Teun Ruiter (trompet) uit de eigen opleiding van de vereniging.

De avond werd verder stemmig omlijst met kerstliederen door zangkwartet van Close Harmony Zanggroep "Dune and Forest" uit Noordwijk.

Het publiek gaf na afloop aan dat je écht wat hebt gemist als je niet aanwezig was. “Hé kom er maar bij! Was een terecht thema van deze avond.”. “Volgende keer komen we weer, maar nemen dan nog meer vrienden en familie mee. Erg jammer dat ze dit hebben gemist. Wordt het nog een keer uitgevoerd?”

Nee, helaas was dit kerstconcert eenmalig. Volgend jaar is er weer een ander thema. Maar Theaterschool Teylingen speelt de musical Oliver weer op a.s. 30 juni, 1 en 2 juli (zie www.theaterschoolteylingen.nl/voorstellingen).

En het orkest van St. Jeanne d’Arc gaat zich na kerstmis voorbereiden op hun volgende uitdaging: 'Live in Concert' in de Feesthal van de Carnavalsvereniging Keiebijters op 18 februari 2017. Ook dat wordt weer een heerlijke avond uit, maar daar later meer over.

Tekst St. Jeanne d'Arc en foto's Jos Beugelsdijk.