Datum: 04-07-2020 - 07:45
14
dec
'16

Zilkse Floor van der Linden pakt goud op Nederlandse Kampioenschappen Twirlen.

Afgelopen weekend vonden de runner-up kampioenschappen plaats in het Topsportcentrum van Almere. Op zaterdag was het de beurt aan het ensemble van KNA, welke bestaat uit Maaike Blok, Lisa Dekker, Tatum Dool en Floor van der Linden. Op de valreep mochten zij nog...

deelnemen aan het kampioenschap dus eigenlijk hadden zij niks te verliezen. Voor alle vier het eerste kampioenschap en de nodige zenuwen waren zeker aanwezig. Desondanks genoten de meiden van hun 'moment of fame' en zetten zij op muziek van de Leeuwenkoning een spetterende show neer.

De jury wist hun goede optreden dan ook zeer te waarderen en aan het einde van de dag mochten de dames de zilveren beker in ontvangst nemen. Zondag waren de solisten en duo's van KNA aan de beurt. 2 weken geleden zaten zij in de top 15 van Nederland en alleen dat is al een prestatie op zich.

Constance Tjen mocht maar liefst 3 keer optreden vandaag met diverse onderdelen. Zij behaalden een hele mooie 5e, 7e en 10e plaats. Tara van den Raad behaalde met haar dancetwirl een 7e plek. Apolline Diepenhorst wist met haar 1 baton een 9e plek binnen te slepen en met haar strutting zelfs een zilveren medaille.

Samen met haar duomaatje Jytte de Graaf wisten zij zich een maand geleden ternauwernood te plaatsen voor dit kampioenschap. Als nieuwkomend duo dit jaar verrasten zij iedereen en sleepten de Nederlandse titel binnen.

Ook nieuwkomer Floor van der Linden uit De Zilk mocht een dag na haar zilveren medaille met het team voor het eerst solistisch aantreden om het kampioenschap in de jongste deelnemersklasse. Dat zij stalen zenuwen had bewees zij al op zaterdag maar opnieuw zetten ze een dijk van een show neer op muziek van Sofia het prinsesje en stal de harten van het publiek.

Het kon dan ook bijna niet anders dan dat zij aan het einde van de dag bekroond werd tot runner-up kampioen. Een zeer succesvol weekend met mooie resultaten.

Over 5 weken is het de beurt aan de overige solisten, duo's en teams van KNA waarbij ook gestreden wordt om tickets voor het EK in Kroatië in april.

Heb jij interesse in het twirlen? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tekst en foto's KNA.