Datum: 25-06-2021 - 14:29

01
dec
'16

Wethouder Bilars geeft startsein werkzaamheden herinrichting wijk de Boekhorst

Op donderdag 1 december heeft wethouder Martijn Bilars op de Brink het startsein gegeven voor de werkzaamheden in verband met de herinrichting wijk De Boekhorst. Op 31 oktober zijn de werkzaamheden al van start gegaan voor de vernieuwing van de wijk. De werkzaamheden...

duren een jaar en worden in 28 fases uitgevoerd. De werkzaamheden bestaan uit de herinrichting van straten, trottoirs en parkeervakken. De bomen zijn geïnspecteerd en de meeste worden verwijderd. In het plantseizoen worden nieuwe bomen geplant.

In juli 2014 heeft de gemeente de inwoners en de actieve wijkvereniging van wijk De Boekhorst gevraagd aan te geven hoe zij het wonen in de wijk beleven en welke wensen zij hebben bij een vernieuwing van de wijk. De resultaten hiervan zijn aan de bewoners gepresenteerd.

Vervolgens is er tijdens diverse bijeenkomsten met vertegenwoordigers uit de wijk overlegd over een schetsontwerp. Ook deze is gepresenteerd en op details aangepast. In mei 2016 zijn de bestektekeningen goedgekeurd en kon er eind oktober gestart worden met de werkzaamheden.

 

Eerste 4 foto's BON. 14 sfeerimpressies Gemeente Noordwijkerhout hoe het moet gaan worden.