Datum: 03-12-2021 - 05:01

   

03
dec
'16

11 deelnemers bij het project 'Vederlicht' rond Lichtjesavond 2016.

Natacha Hulsebosch en Erna Schenk-Dekker hebben na de succesvolle Lichtjesavond van 2015 een nieuw project bedacht voor Lichtjesavond 2016 en deze vindt plaats vrijdagavond 16 december. Onlangs werd er door Natacha en Erna een oproep in de media gedaan waarbij men...

(onder de vleugel van het NOV - Noordwijkerhoutse Ondernemersverenging) op zoek is gegaan naar ontwerpers en kunstenaars die ontwerpen van vleugels hebben of kunnen maken. Deze vleugels worden door de organisatie op flinke banners (3x2,5 mtr) geprint en zullen dan op vier grote zuilen gepresenteerd gaan worden in de tuin van de Witte Kerk.

Vanaf 9 december tot en met de kerstdagen, inclusief Lichtjesavond, zullen de kunstwerken in het licht staan en te bewonderen zijn. Een deskundige jury bestaande uit Caroline Spaans, Patriez Hulsebosch en Leontine van der Klugt zullen de kunstwerken beoordelen en er een winnaar uitkiezen.

Fotowedstrijd publiek.
Op de 'Lichtjesavond' kan het winkelend publiek ook meedoen aan een leuke fotoactie, maak een selfie van één van je favoriete kunstwerk(en) met die ‘verlichte vleugels’ met sponsorlogo,  plaats hem op de social media en en voeg daarbij een hashtag toe: #lichtjesavondnov #vederlicht #noordwijkerhout #blikopnwh. Hiermee kunnen we je foto vinden en de organisatie kiest dan de leukste inzending uit voor een prijs.

Nog 2 sponsors gezocht voor Vederlicht:
Er zijn nog twee plaatsjes op de banners vrij voor sponsors, voor € 100,- kan je met je bedrijfslogo mee op de banner. Mail je aanmelding en sponsorlogo naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding: vederlicht.

De volgende sponsors hebben zich al aangemeld: SPORTO (voor de bouwhekken), PIXIT Ontwerpstudio, Blik op Noordwijkerhout, Blondt Reclame, JT11.nl Grafisch Ontwerper, Atelier Kloosterplein, Fred Lassooy Schildersbedrijf, Linreflex, DMN Westinghouse, Hekker Sport/Ton sur Ton, Jacques van Wieringen en Natascha Pompe.

Met de sponsorhulp van de NOV en de bovenstaande ondernemers van Noordwijkerhout en Noordwijk-Binnen, kunnen we een Lichtjesavond als deze financieren. Zo kunnen plaatselijke kunstenaars hun werk aan het publiek tonen. Dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt. Laat het een 'Vederlicht' project worden waar iedereen van geniet.

11 Deelnemers aan Vederlicht:
Maar liefst elf grafisch ontwerpers en kunstenaars uit Noordwijkerhout en De Zilk hebben een ontwerp ingestuurd en hun kunstwerk zal straks te bewonderen zijn in de tuin van de Witte Kerk.

Angelique van Beijk - Tekenaar
Werkzaam bij: Rijnlands lyceum Sassenheim                                

Monique van der Kamp - Grafisch kunstenares
Eigen atelier: atelier@home, Kerkstraat 73                                   

Jelle Elferink - Grafisch ontwerper
Eigen bedrijf:  JT11.nl

Kirsten de Rooij - Concept en design
Eigen bedrijf: Blondt.nl

Natascha van der Steen - Grafisch ontwerper
Werkzaam bij een fullservice bureau in Alphen aan de Rijn

Nina Duivenvoorden
Student Grafisch lyceum Rotterdam

Leona van der Linden
Student Industrieel Ontwerpen TU Delft

Jacques van Wieringen
Hobbyist

Deana Lassooy - Kunstenares
Eigen atelier: Atelier Kerkstraat 36

Erna Schenk-Dekker - Kunstenaar
Eigen atelier: Kloosterplein 22 Noordwijk                                      

Natacha Hulsebosch - Grafisch ontwerper
Eigen bedrijf: PIXIT Ontwerpstudio

Het idee achter Vederlicht:
Mensen staan allemaal even stil tijdens de december wintermaand, we missen onze geliefden en we kijken terug, we tanken bij en kijken naar de nieuwe plannen en doelen van volgend jaar. Trek je vleugels aan en voel je vederlicht. LICHTJESAVOND NOV Noordwijkerhout beloofd weer een groot succes te worden.

Foto: Erna Schenk-Dekker, Natacha Hulsebosch (Pixit) i.s.m. NOV.