Datum: 06-12-2022 - 14:43
22
nov
'16

Herten Leeuwenhorstbos worden in verband met verkeersveiligheid afgeschoten.

Afgelopen weken hebben er meerdere aanrijdingen met een overstekende herten plaatsgevonden op de Gooweg. Er werden daarna al borden geplaatst om automobilisten te waarschuwen voor het gevaar. Op dit moment loopt er nog een roedel van ongeveer 30 herten in het Leeuwenhorstbos...

Burgemeester Goedhart vindt dat na deze gebeurtenissen het voor de veiligheid niet langer kan en grijpt daarom in voor mens en dier. In overleg met de eigenaar van het Landgoed, Zuid-Hollands Landschap, is besloten om de dieren te laten afschieten.

"Tot nu toe liepen de aanrijdingen nog redelijk goed af. Tenminste voor de mens, want de herten overleven deze klappen meestal niet. Ik wil voorkomen dat er straks ook doden aan de andere kant vallen.

Het is geen leuke maatregel maar het zijn er nu gewoon teveel geworden en je kan ze ook niet terugsturen naar de duinen.

Het is trouwens staand beleid, herten die een gevaar zijn voor de verkeersveiligheid of schade aanrichten aan landbouwgewassen worden afgeschoten." aldus burgemeester Goedhart.

Bron: Leidsch Dagblad.
Foto Thea Commandeur.