Datum: 26-03-2023 - 13:32
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!
Klik hier voor alle (weekend)acties!

 

06
nov
'16

Prins Mechanicus & Prinses Privileged het 49ste Prinsenpaar der Duinknijnen. (foto's + update filmpje)

Dit weekend was het dan eindelijk zover, in het Duinknijnenrijk werden in Trefcentrum de Duinpan de nieuwe Prinsenparen bekend gemaakt. Zo was er vrijdagavond bij de Dwergknijnen eerst het afscheid van Prins Jut en Prinses Jul en vervolgens werd het nieuwe 25ste Prinsenpaar...

bekend gemaakt, Jules Beelen zal dit jaar de Dwergknijnen voorgaan als Prins Sparkle en gaat dit samen doen met Suus van Berkel die als Prinses Shine door het leven zal gaan. Wij wensen Prins Sparkle en Prinses Shine een fantastisch jaar toe! Klik hier voor het item met de foto's.

Na deze avond was het zaterdagavond 5 november de beurt aan de Duinknijnen voor de bekendmaking van de 49ste Prins der Duinknijnen. Dit kon natuurlijk niet voordat Prins Florus & Prinses Fauna op een carnavaleske manier afscheid hadden genomen, met hùn hit "links/rechts", van een fantastische jaar.

Kort na het afscheid van het 48ste prinsenpaar begon de bekendmaking van de 49ste prins der Duinknijnen. De Duinknijnen hopen, met alle wegwerkzaamheden in De Zilk op dit moment, dat de wegen voor de optocht klaar zijn.

Daarom werd in de zaal geholpen met de aanleg van de weg en nadat deze bijna gereed was ontstond er een ongeval bij het podium waar de hulp van de politie nodig was. Onder vele sirenes en een daverende lichtshow kwam de nieuwe prins tevoorschijn op een heuse politiemotor.

Philip Akerboom zal dit jaar het Duinknijnenrijk gaan regeren als Prins Mechanicus en zijn lieftallige vrouw Petula Akerboom staat daarbij als Prinses Privileged aan zijn zijde. Het thema voor het komende carnavalsjaar in het zilkse zal dan ook compleet in het teken komen te staan van dit fantastische prinsenpaar!

Na de bekendmaking van het prinsenpaar ging het feest nog door tot in de late uurtjes. De Duinknijnen zijn er helemaal klaar voor met deze twee geweldige prinsenparen en verwachten weer een groots carnavalesk jaar tegemoet te gaan, waar men een ieder graag voor wil uitnodigen om dit mee te gaan maken.

Klik hier voor het filmpje: afscheid van het oude en bekendmaking van het nieuwe prinsenpaar.

Foto's redactie BON.
(nog meer foto's binnenkort bij JP)