Datum: 01-06-2023 - 11:04
09
okt
'16

Shantykoor ’t Bollenhart viert 15-jarig bestaan met een mooi concert in de St. Jozefkerk. (foto's)

Shantykoor ’t Bollenhart bestaat in november alweer 15 jaar. Dat het in 2001 spontaan opgerichte koor in Noordwijkerhout met open armen is ontvangen, blijkt wel uit het feit dat het koor inmiddels 58 leden telt en meer dan 475 optredens heeft verzorgd. Ook zijn er inmiddels...

3 cd’s uitgebracht waar nog steeds veel belangstelling voor is. Het koor treedt veel op in de regio maar ook ver daarbuiten, waaronder 2 keer op festivals in Duitsland. De optredens zijn vaak bij bruiloften en verjaardagen, maar ook op festivals of voor verzorgingstehuizen.

Jaarlijks wordt op de 3e zaterdag in augustus in het dorp Shantyfestival georganiseerd, waar meestal 8 koren aan deelnemen. Bij de deelnemende koren is de regio altijd goed vertegenwoordigd maar ook van ver daarbuiten komen koren graag optreden in Noordwijkerhout.

Dat het festival enorm is aangeslagen bij de bevolking en de toeristen blijkt wel uit de grote publieke belangstelling. Of zoals vaak wordt gehoord ”In het centrum - rond de Witte Kerk - kun je over de hoofden lopen”.

Natuurlijk wilde Shantykoor ’t Bollenhart het 15-jarig jubileum niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom werd er op zaterdag 8 oktober een jubileumconcert gegeven in de 100-jarige St. Jozefkerk te Noordwijkerhout. Voor ’t Bollenhart trouwens een zeer vertrouwde plek om een jubileum te vieren.

 

Het shantykoor heeft in die 15 jaar een heleboel fans gekregen en dat blijkt wel uit de opkomst voor dit jubileumconcert, want de St. Jozefkerk zat helemaal vol. Onderleiding van dirigent Jan de Klerk werden er heel wat bekende nummers ten gehore gebracht.

Er was één speciaal nummer en dat was een eigen nummer van het Bollenhart en dat wordt hun lijflied bij de komende optredens en het nummer heet 'Bollenhart Ahoy'.

De avond werd geopend door voorzitter Arnold Geerlings en Jan den Elzen praatte de avond aan elkaar. Het concert was gratis. maar er werd wel gecollecteerd en de opbrengst van deze avond gaat naar het goede doel van KIKA.

Foto's Cees van Zelst.