Datum: 19-02-2020 - 17:31
  
22
sep
'16

VVSB bekert door na ruime overwinning op Achilles Veen. (samenvatting+interviews)

VVSB heeft opnieuw de tweede ronde van de KNVB Beker bereikt. Achilles Veen, de koploper uit de Hoofdklasse A, werd met 1-4 aan de kant gezet. Voor de rust scoorde Maikey Parami de openingstreffer. Na de thee zorgde Vladimir Jozic, Giovialli Serbony en debutant...

Younes Seghrouchni voor de overige treffers van VVSB. Sezer Sulun zorgde vanaf de strafschopstip voor de eretreffer namens Achilles Veen.

Ruben Valk keepte zoals gebruikelijk de bekerwedstrijden voor VVSB, de overige 10 namen startte afgelopen zaterdag tegen AFC ook. De eerste grote kans van de avond was voor Tommy Bekooij. De buitenspeler van VVSB snelde langs zijn directe tegenstander, kwam in een moeilijke hoek terecht maar kon toch met buitenkantje rechts de bal op de lat krijgen.

Diezelfde Bekooij was later in de eerste helft de aangever op de openingstreffer. Bekooij werd diepgestuurd door Richelo Fecunda, legde de bal terug op Maikey Parami, die de bal weer achter doelman Maik van  den Kieboom schoot.

In de volgende aanval schoot Giovialli Serbony in de korte hoek, waar Van den Kieboom maar met moeite kon redden. De corner die hieruit voortkwam belandde rechtstreeks op de eerste paal. In de tweede helft was de strijd al snel beslist in het voordeel van VVSB.

De afgeslagen corner kwam terecht bij Parami die het strafschopgebied binnen dribbelde, werd onderuit gehaald door een Achilles Veen verdediger en verdiende de strafschop. Deze penalty werd koelbloedig afgerond door aanvoerder Vladimir Jozic. Het feest kon toen al niet meer stuk voor de vele meegereisde fans uit Noordwijkerhout, maar VVSB was nog niet klaar met Achilles Veen.

Twintig minuten voor tijd gaf Parami de bal voor op Serbony. De spits van VVSB ontdeed zich van verdediger Van den Berg en zorgde met een hard schot voor de 0-3. Het volgende doelpunt was de mooiste van de avond.

Tim de Rijk speelde de bal in op invaller Guido Pauw, hij kaatste de bal naar een andere invaller, Younes Seghrouchni. Hij gaf de bal weer door op de doorgelopen De Rijk, die vervolgens de bal weer terug gaf op de geheel vrijstaande Seghrouchni, waarna de jonge middenvelder de 0-4 op het scorebord zetten.

Het slotakkoord was voor Achilles Veen. Sezer Sulun benutte de toegekende strafschop. Het feest was er echter niet minder om bij de fans uit Noordwijkerhout. Zij kunnen zich weer opmaken voor een nieuwe reis in de tweede ronde. Waar de reis heen gaat is nog onbekend, donderdag zal er geloot worden en weet VVSB tegen wie ze in de tweede ronde zullen spelen.

Achilles Veen – VVSB 1-4: 30. Parami 0-1, 62. Jozic (p) 0-2, 71. Serbony 0-3, 75. Seghrouchni 0-4, 80. Sulun (p) 1-4.
VVSB: Valk, Fecunda, Zwart (73. Van der Slot), Kraaijvanger, Vijlbrief, Jozic, De Rijk, Van Niel (65. Seghrouchni), Parami, Serbony (73. Pauw), Bekooij.

Tekst: Stefan van den Burg

Interviews radio Omroep West:

Klik hier voor het interview na de wedstrijd met trainer Wilfred van Leeuwen.

Klik hier voor het interview na de wedstrijd met Maikey Parami.

Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd. (1.16)