Datum: 04-04-2020 - 10:44
  
Update: 30-3-2020.

Hoe ist? Ja bèst! 'Vakantie'.

Dorpsgenoot 'Ruud' schrijft met regelmaat een column op BON met 'Een blik met een knipoog op het dagelijkse leven in Noordwijkerhout'. De al eerder verschenen columns kunt u teruglezen aan de linkerkant van het scherm bij uitgelicht. Vandaag weer een nieuwe: Hoe ist? Ja bèst!....

Hoe ist? Ja bèst! Een blik met een knipoog op het dagelijkse leven in Noordwijkerhout!

Hoe ist? Ja bèst!  'Vakantie'.
De vakantieperiode is inmiddels weer begonnen. Ik hoorde vanmorgen op de radio dat er alweer lange files stonden in Zuid-Duitsland, Zwitserland en natuurlijk Frankrijk. Vakantiegangers op weg naar een paradijselijke bestemming.

Inmiddels is ook ons dorp weer goed gevuld met toeristen. Het zomerse weer blijft nog een beetje achterwege, maar er zijn genoeg dorpse evenementen om je mee te vermaken. Mocht het echt hopeloos worden, dan zijn er natuurlijk nog genoeg sport evenementen die je op de televisie in je tijdelijke verblijf kunt volgen.

Zo waren ook wij afgelopen week op vakantie. Het Noordwijkerhoutse maar eens verruild voor het pitoreske Erm. Erm? Jawel Erm, bij Diphoorn en Sleen in Drenthe. Het vakantiepark bij het Ermerstrand is een oase van rust en dat hadden we wel een beetje nodig.

Het leuke van vakantie is dat je dingen doet die je thuis niet doet en dingen niet doet die je thuis ook niet doet. Zo kijken wij thuis heel weinig naar onze televisie en hebben dat dus in Erm ook niet gedaan. Waarom niet? Gewoon omdat de quizen, talentenjachten, bevallingsprogramma’s, survivalellende  en showbizznieuwtjes ons niet kunnen boeien.

Wij hebben de tijd gevonden om weer eens boek te lezen, in Lake Sleen te zwemmen met de hond en gewoon te praten. Praten? Jawel praten; we vinden elkaar namelijk best wel boeiend.

Zo gaat ook tijdens zo’n vakantie m’n fantasie met me op de loop. Een continue stroom van onzin rolt 24 uur per dag vrolijk van m’n tong en m’n arme vrouw hoort dat dan geduldig aan. Ik kan er niets aan doen, het gebeurt gewoon en het is niet te stoppen. Tot halverwege de eerste dag van onze vakantie.

‘Waarom schrijf je het niet op in plaats van het in het luchtledige te laten verdwijnen?’ zucht ze vanaf haar boek.

Vanaf dat moment heb ik het toetsenbord van de meegebrachte laptop flink gemarteld en zo is “Coupe Soleil” ter wereld gekomen. Een korte, topografische misdaadroman die zich afspeelt in Noordwijkerhout.

En wat is er nu leuker als u op uw verre vakantiebestemming in drie delen kunt lezen hoe er in ons dorpje een misdaad wordt gepleegd en hoe de rechercheurs Steven van der Helm en Dick Engelsman dit mysterie ontrafelen.

Vanaf volgende week deel 1 op Blik Op Noordwijkerhout!

Hoe is het? Ja bést, want ik weet hoe het afloopt!

RUUD