Datum: 21-03-2023 - 21:22
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!

 

10
jun
'16

Burgemeester Goedhart eert Jan Hertogh voor 60 jaar Avondvierdaagse. (foto's)

Afgelopen donderdag was het alweer de laatste wandeldag van de Noordwijkerhoutse Avondvierdaagse. Al 60 jaar is dit evenement in de loop van al die jaren, door heel veel vrijwilligers met veel plezier en goed georganiseerd. Zoals u al eerder heeft kunnen lezen is het huidige bestuur...

op zoek naar vervangers voor deze klus, want anders kon het wel eens zijn dat het 60ste jaar de laatste was en dat mag toch niet gebeuren met zo'n succesvol en sportief wandelevenement. Kunt u een klein of liefst groot steentje bijdragen, stuur dan een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Na het uitreiken van de medailles aan de deelnemers was het tijd voor het bestuur van de Avondvierdaagse, om een aantal jubilerende vrijwilligers van deze organisatie in het zonnetje te zetten. Twee vrijwilligers werden door voorzitter Jos Spigt onderscheiden voor een 25-jarig jubileum als vrijwilliger.

Henriëtte vd Berg verzorgt en voorziet al 25 jaar de vele vrijwilligers onderweg van een lekker bakkie koffie en natuurlijk een koekie. Frans Fransen heeft al 25 jaar zijn inzet getoond als verkeersregelaar. Zij kregen als dank uit handen van de voorzitter een onderscheiding, een cadeaubon en mooi bosje bloemen. (zie foto)

Maar er was nog een derde persoon die jubileerde en daarvoor gaf de voorzitter het woord aan burgemeester Goedhart. Er is namelijk één vrijwilliger die al 60 jaar zijn grote inzet heeft gedaan voor de Avondvierdaagse en dat is Jan Hertogh.

De burgemeester gaf in zijn speech aan het heel bijzonder te vinden dat iemand al 60 jaar verbonden is aan één organisatie. Het liefste wilde hij Jan een Koninklijke Onderscheiding geven maar Jan was in 1995 wat dat betreft al geëerd.

Maar het bestuur wilde dit bijzondere jubileum van Jan niet zo maar voorbij laten gaan en uit handen van burgemeester Goedhart ontving hij een prachtig bronzen beeldje als aandenken en een dank je wel voor 60 jaar veelzijdige inzet voor de Avondvierdaagse van Noordwijkerhout.

60 jaar geleden (in 1956) is het wandelevenement gestart op de toenmalige Sint Bavo met de wandelgroep D.I.O (Door Inspanning Ontspanning). Samen met Arie Olckers is de Avondvierdaagse verder uitgebreid door onder andere de schooljeugd van Noordwijkerhout erbij te betrekken.

Door de jaren heen heeft Jan diverse functie mogen bekleden en vervullen binnen de organisatie, coördinator buiten dienst, uitzetten van de wandelparcoursen, indelen van de oversteekposten, inschrijvingen regelen in de kantine van VVSB, bestuurslid, verkeersregelaar, coach en vraagbaak voor de andere vrijwilligers en opleider vlaggen hijsen....

U ziet dat Jan al 60 jaar een belangrijk en veelzijdig vrijwilliger is van de Avondvierdaagse, namens heel Noordwijkerhout hulde en een groot dank je wel voor Jan Hertogh.