Datum: 16-05-2022 - 11:40
08
jun
'16

Grote politieactie in centrum Noordwijkerhout. (update politie)

Rond 17.15 uur heeft er grote politieactie plaatsgevonden in het centrum van het dorp. Verschillende getuigen van het gebeuren hebben zich bij BON gemeld. Volgens deze getuigen ging het om een politieachtervolging te gaan. Een eerste getuige zag een zwarte auto...

de afrit van de N206 bij de Herenweg met flinke snelheid afrijden, de auto werd achtervolgt door een politiewagen en een motoragent. Op de Herenweg richting het centrum van Noordwijkerhout raakte de vluchtauto de middenberm en schoot daarna in de zijberm in de richting van het fietspad waar de getuige met haar fiets reed.

De auto reed een wegwijzerpaal onderste boven (zie foto) en vluchtte weer de weg op. Daarna werd de auto door een andere getuige met hoge snelheid op Kerkenland signaleert. Een derde getuige meldde dat de auto via de Viaductweg heel hard de Van Iersellaan op reed en knalden daar bijna op een auto en een scooter.

Daarna reed de vluchtauto de Geversstraat in en zag de getuige één van de mannen uit de auto richting de Cramerusstraat/Verlengde Hoogstraat op rennen. Een andere getuige vertelde dat zij een tweede man de bosjes in had zien vluchten naast de schietvereniging.

De politie is in de omgeving van de Geversstraat en de Verlengde Hoogstraat met veel eenheden op zoek gegaan naar de (vermoedelijk twee) inzittenden van de vluchtauto. Een flink aantal politiewagens (6) sloten aan alle kanten de omgeving af. De politie wilde ter plaatse geen mededelingen doen of er iemand was aangehouden.

Update persdienst politie 8-6-2016:
Surveillerende agenten gaven de bestuurder van de zwarte auto een stopteken. Deze ging er echter vandoor en raakte tijdens zijn vluchtpoging van de weg en daardoor beschadigd. De inzittenden van de auto ontkwamen later in de omgeving van de Geversstraat. De beschadigde auto werd in beslag genomen en de politie onderzoekt de identiteit van de bestuurder/eigenaar.

Tekst en foto's BON.