Datum: 03-07-2020 - 15:59
19
me
'16

EET met je hart Noordwijkerhout gaat van start

De in 2012 opgerichte Stichting 'EET met je hart' wil eenzaamheid onder ouderen tegengaan, door het mogelijk maken van waardevolle ontmoetingen voor kwetsbare ouderen. Het hogere doel van 'EET met je hart' is buurtbewoners te inspireren om zelf in beweging te komen...

en zich te verbinden met deze ouderen.

Doelgroep
'EET met je hart' zet zich in voor kwetsbare ouderen die zelfstandig wonen, moeilijk de deur uitgaan en weinig mensen ontmoeten. De kwetsbaarheid wordt versterkt door bijvoorbeeld een fysieke beperking, een klein sociaal netwerk, de financiële situatie of verlegenheid en angst.

Strategie
'EET met je hart' werkt in iedere gemeente samen met lokale restaurants. Restaurants die zich graag willen verbinden met 'EET met je hart' vragen gedurende 6 weken per jaar aandacht voor eenzaamheid onder ouderen in hun gemeente.

Gasten die eten in deelnemende restaurants kunnen een vrijwillige bijdrage van 1 euro op de totaalrekening doneren. Iedere euro komt volledig ten goede aan het organiseren van waardevolle ontmoetingen voor kwetsbare ouderen. Lokaal voor lokaal.

'EET met je hart' Noordwijkerhout
Binnenkort gaat er in Noordwijkerhout ook een 'EET met je hart' van start, initiatiefneemsters Sabine Fasting en Sandra de Winter organiseren op maandag 23 mei om 19.30 uur een informatieavond op Landgoed Tespelduyn Tespellaan 53.

Om alle mooie projecten voor kwetsbare ouderen te kunnen realiseren zijn Sabine en Sandra op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Op de informatieavond van 23 mei wordt er een presentatie gegeven over Stichting 'EET met je hart' en zullen alle vragen beantwoord worden. U kunt zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..