Datum: 19-05-2022 - 04:18
16
me
'16

Dagboek Roparun 2016 Noordwijkerhoutse Runners. (Update 4- 2e nacht/ochtend)

Op zaterdag 14 mei gaat in Parijs de Roparun weer van start. De finish is op maandag 16 mei 2e Pinksterdag tussen 11.00 uur en 18.00 uur in Rotterdam. Voor ons dorp gaan o.a. de 'Noordwijkerhoutse Runners' weer van start. De leden die deel uitmaken van het team van de Runners...

kunt u zien op hun website, klik hier. Op de website van Roparun 2016 kunt u ook informatie vinden van team 191. 

Roparun is de afkorting van ROtterdam-PArijs-RUN. Roparun is de langste non-stop estafetteloop ter wereld, het parcours is ongeveer 530 kilometer lang. Het doel van deze run is zoveel mogelijk geld bijeenbrengen voor terminale kankerpatiënten.

Het team bestaat dit jaar uit 8 lopers, 4 fietsers, 2 masseurs, 5 chauffeurs/kaartlezers en 2 cateraars voor de verzorging van hapje en drankje. Er zijn teamleden die al jaren meedoen maar gelukkig ook weer nieuwe die 'het avontuur voor het leven' voor het eerst gaan beleven.

Eén van de teamleden, Cees vd Valk, houdt via zijn vrouw Jeannette ook dit jaar voor BON weer een dagboek bij en die kunt u op deze website tot en met de finish volgen.

Update 4 =  15 mei 2016
Op zondagmiddag 1e Pinksterdag gaat het met weer nog steeds goed, wel wat kleine buitjes en iets meer wind maar mag de pret niet drukken. Martin is vanmiddag over de Frans/Belgische grens gegaan, hij loopt nog steeds op wedstrijdniveau. Het parcours is heuvelachtig. Cees was aan het lopen met Nico op de fiets, bovenop de berg zou er gewisseld worden maar geen Jan en busje te bekennen. Nico is toen maar terug gefietst en wat bleek er moest even gesleuteld worden aan de fiets van Hans zijn ketting lag eraf. Martin op de fiets van Hans en toen kon Hans even een broodje eten en bijkomen. Iedereen word nu wel een beetje stijf dus lekker even laten masseren. Maar nu eerst aan de nasi want Elly blijft gewoon roepen en dan weer inpakken en wegwezen.

Op een koude pinksterdag...
Want daar draait het deze dagen wel om. Ze staan bij Den de Monde voor Antwerpen, hebben nu 332 km gehad en nog 188 km tot de finish. Marja gaat zo weer starten en gaan ze Antwerpen in. Verder blijft alles goed gaan, Martin slaapt lekker door en Marja heeft iets last van haar knie. Marja van de catering hobbelt ook lekker door met of zonder krukken rond, ze heeft een blessure maar kon wel mee. Cees heeft een bulletje op en stuitert lekker door.

Paul de masseur heeft een behandeltafel mee, maar ook een stoel. Je gaat eerst de tafel op en daarna voor nek en schouder op de stoel. Dit keer was Jan op de stoel onder het masseren in slaap gevallen en heeft daar drie kwartier gezeten waar ze een hoop lol om hebben gehad. Men was benieuwd als hij dan wakker zou worden of hij dan zo`n rondje op zijn gezicht zou hebben, maar dat viel mee en Jan heeft lekker ontspannen geslapen. Bij Team 2 gaat ook alles goed, die hebben fietsers Jaqueline en Jan en de chauffeurs Ed en Huub. De masseur is Co en hebben het ook gezellig met elkaar.

Goede pannenkoekenmorgen (2e Pinksterdag).

Smullen doen de Runners van de pannenkoeken van Elly en Marja en als toetje kreeg Cees nog een rolmops. Chauffeur Kees heeft gezellige muziek mee, dus de sfeer zit er nog lekker in. Team 1 gaat zich klaar maken voor hun op één na laatste etappe en dat is zonder busje waardoor de lopers moeten meefietsen. Ze staan nu bij Berg op Zoom en gaan richting Dinteloord een kort stukje van 40 km. Martin start met lopen zodat Marja haar knie eerst warm gaat fietsen. Elly bakt lekker door voor Team 2, als die zo komen kunnen ze gelijk aanvallen.

Ze hebben hebben nu 437 km achter de rug en is er nog 83 km te gaan. Ze lopen een uur achter op schema want Team 2 is helaas vannacht verkeerd gefietst en daarmee veel tijd verloren, maar het is geen wedstrijd dus ze komen er wel. Bij beide teams begint iedereen wel wat pijntje en stijfheid te krijgen, maar dat zijn dan ook de laatste loodjes hè, die zijn het zwaarst.

Team 1 had vannacht last van een wegopbreking, ze waren aan het asfalt bezig en konden er moeilijk door. Bij Antwerpen was Hans weer gevallen met fiets en was vergeten dat hij nog een vlag met 191 erop had zitten. In Zele was het groot feest met muziek, swingen en vuurkorven en daar liepen de deelnemers over een podium heen en werd hun naam omgeroepen. Er was een man op stelten op het parcours, de lopers en fietsers moesten daar dan onderdoor. Martin kreeg nog een shirt met sponsors erop.

Straks maandagmiddag om 12.00 uur gaan de thuisblijvers/supporters verzamelen op de Brink en gaan ze met de auto naar het industrieterrein Vijfsluizen bij Schiedam. Daar moeten alle teams ook hun vervoer kwijt en dan met de metro naar het centrum van Rotterdam om de teams binnen te halen. Als de Runners over de finish komen is het Pinksterweekend en de Roparun weer voorbij en zijn de Runners weer een ervaring en prestatie rijker.

Update 3 = de start en de 1e nacht 14/15 mei 2016

Update 2 = Het vertrek 14 mei 2016

Update 1= De voorbereiding 13 mei 2016.

Wordt vervolgd, Cees en Jeannette vd Valk.

Foto's PR.