Datum: 19-05-2022 - 04:04
13
me
'16

Dagboek Roparun 2016 Noordwijkerhoutse Runners. (Update 1-de voorbereidingen)

Op zaterdag 14 mei gaat in Parijs de Roparun weer van start. De finish is op maandag 16 mei 2e Pinksterdag tussen 11.00 uur en 18.00 uur in Rotterdam. Voor ons dorp gaan o.a. de 'Noordwijkerhoutse Runners' weer van start. De leden die deel uitmaken van het team van de Runners...

kunt u zien op hun website, klik hier. Op de website van Roparun 2016 kunt u ook informatie vinden van team 191. 

Roparun is de afkorting van ROtterdam-PArijs-RUN. Roparun is de langste non-stop estafetteloop ter wereld, het parcours is ongeveer 530 kilometer lang. Het doel van deze run is zoveel mogelijk geld bijeenbrengen voor terminale kankerpatiënten.

Het team bestaat dit jaar uit 8 lopers, 4 fietsers, 2 masseurs, 5 chauffeurs/kaartlezers en 2 cateraars voor de verzorging van hapje en drankje. Er zijn teamleden die al jaren meedoen maar gelukkig ook weer nieuwe die 'het avontuur voor het leven' voor het eerst gaan beleven.

Eén van de teamleden, Cees vd Valk, houdt via zijn vrouw Jeannette ook dit jaar voor BON weer een dagboek bij en die kunt u op deze website tot en met de finish volgen.

De voorbereiding 13 mei 2016.

Hallo allemaal,

Ze zijn er bijna klaar voor hoor 'de Noordwijkerhoutse Runners' ze gaan voor de negende keer naar Parijs om vervolgens mee te doen aan de langste non-stop estafette ter wereld. Een jaar lang hebben ze geld opgehaald, de opbrengst daarvan komt ten goede aan de mensen met kanker. Je kwam de Runners tegen bij de Lichtjesavond, Bloemencorsowagen steken, Koningsdag, Omloop van Noordwijkerhout en bij hun eigen georganiseerde paasloop.

Zo was er afgelopen zaterdag de laatste training en aansluitend een vergadering in het gebouw van de Speelakker en waren er deze week veel berichtjes over en weer via de app of het een en ander geregeld was.

Helaas kwam gistermiddag het vervelende bericht dat teamcaptain en loper Els met haar arm-pols in het gips zat en van het ziekenhuis ook niet mee mocht doen aan de Roparun. Toen zat de schrik er toch wel even in, maar aan het einde van de middag was alles opgelost. Chauffeur Martin gaat lopen en Sander de schoonzoon van Wilfried gaat nu mee als chauffeur.

Net als ieder jaar was het donderdagavond weer spullen inleveren zoals fietsen, slaapspullen, ect. De boodschappen en bestellingen worden vandaag vrijdag opgehaald en wordt vrijmiddag de cateringwagen ingeruimd. Zaterdagochtend 14 mei is het om 4.45 uur verzamelen op de Brink en klokslag 5.00 uur vertrekken we naar Parijs.

Het wordt een uurtje eerder vertrekken dan de voorgaande jaren, omdat de eerste teams ook een uur eerder vertrekken in Parijs. De reden is dat het op maandagmiddag op de Coolsingel erg druk is en zo hoopt de organisatie op een betere doorstroming. De Runners starten ook een uur eerder, hun startijd is zaterdagmiddag om 16.45 uur.

Voor de Stichting Roparun is het morgen ook een bijzondere dag, want dan gaat voor de 25ste keer de Roparun van start. Voor de start wordt er een bloem, een gerbera, gedoopt met de naam Roparun.

Het is een initiatief van de vrijwilligers die al jaren voor de rozen zorgen bij de finish. Als deze gerbera op de markt komt gaat er een gedeelte van de opbrengst naar de Roparun. De kleur van de bloem is rood met een zwart hart, rood is de kleur van de liefde en de liefde voor de zieke mensen.

Er zijn maar liefst 15 kwekers die met elkaar zorgen voor 7000 gerbera´s, daarom krijgen alle Roparunners dit jaar in plaats van een roos de nieuwe gerbera bij de finish uitgereikt, de bloem die gegeven wordt als blijk van waardering.

Wordt vervolgd, Cees en Jeannette vd Valk.

Foto's PR.