Datum: 01-10-2023 - 16:56
20
apr
'16

Wethouder De Jong ondertekent overeenkomst BIZ-plan actieve camerabeveiliging Gravendam.

Eind januari 2016 had de politiek al aangegeven dat men wil meewerken aan het plan van de Ondernemers Vereniging Gravendam (OVG), voor het realiseren van een Bedrijveninvesteringszone (BIZ) op het bedrijvenpark Gravendam. Op 15 maart gaven de bedrijven op een...

informatiebijeenkomst ook aan, positief te staan tegenover het invoeren van een BIZ. 

Woensdagmorgen 20 april was er een officieel moment in het proces met de ondertekening door wethouder De Jong van een uitvoeringsovereenkomst met de BIZ-vereniging Gravendam. Iwan Hulsebosch ondertekende namens de BIZ-vereniging, dit alles onder toeziend oog van voorzitter Frank Timmers van de Ondernemersvereniging Gravendam.

Het doel van deze uitvoeringsovereenkomst is dat ondernemers op het bedrijvenpark via de BIZ-vereniging gezamenlijk kunnen investeren in het aanleggen van cameratoezicht. (klik hier voor een verdere uitleg)

Bedrijveninvesteringszone (BIZ)

De ondernemers op bedrijvenpark Gravendam hebben de gemeente gevraagd om mee te werken aan een bedrijveninvesteringszone (BIZ). Daarmee kan de gemeente vanaf 1 januari 2017 een opslag op de BIZ-heffing vragen aan de ondernemers op Gravendam.

De opbrengst van deze extra heffing wordt vervolgens als subsidie uitgekeerd aan de BIZ-vereniging Gravendam. Het ondertekenen van de uitvoeringsovereenkomst is een eerste stap om dit mogelijk te maken. In deze overeenkomst worden afspraken vastgelegd over ieders verantwoordelijkheden en taken.

Op 28 april staat het voorstel voor de BIZ-verordening op de agenda van de gemeenteraad. Als de raad instemt volgt nog een formele draagvlakmeting onder ondernemers van bedrijvenpark Gravendam.

Foto's BON