Datum: 16-05-2022 - 11:32
14
mrt
'16

Scholen uit Hirado sluiten hun bezoek aan Noordwijkerhout af.

Zondag is er een einde gekomen aan de uitwisseling tussen het Teylingen college Leeuwenhorst en drie senior Highschools uit Hirado. Deze uitwisseling gebeurde op basis van  de stedenband Noordwijkerhout- Hirado Japan. De Nederlandse en Japanse leerlingen voerden samen...

de afgelopen 12 dagen projecten uit op het gebied van o.a. muziek, sport en cultuur. De 12 Japanse leerlingen verbleven in gastgezinnen en genoten enorm van hun tijd op het Teylingen college en van de Noordwijkerhoutse gastvrijheid.

Naast de gezamenlijke lesuren stonden er ook excursies op het programma, zoals een dagje Amsterdam en een bezoek aan de VOC werf in Lelystad. Ook werd een bollenbedrijf in Noordwijkerhout bezocht.

De Japanse delegatie met de Nederlandse leerlingen werden ontvangen op het gemeentehuis van Noordwijkerhout en in de Munnekeweij werden de bewoners getrakteerd op een spectaculaire Japanse dansen en de Noordwijkerhoutse wals werd gedanst.

De projecten en belevenissen van de uitwisseling werden zaterdagavond gepresenteerd  aan de gastouders, leerlingen van eerdere uitwisselingen en mw Inoue, bestuurslid van de Nederlands Japanse vereniging. 

Hierbij bleek dat de uitwisseling wederom een groot succes is geworden. Het intensief samenwerken en samenleven van de leerlingen heeft een sterke band gegeven. Bij het afscheid zondagmiddag van de leerlingen werd menige traan gelaten.

De volgende uitwisseling met Japan vindt plaats in najaar 2016.

Tekst en foto's Stichting Stedenband Hirado