Datum: 30-06-2022 - 06:37
09
mrt
'16

Verenigingen overhandigen na protestoptocht 1400 petitie-handtekeningen aan de politiek.

Woensdagavond zo vlak voor de commissievergadering van Ruimte en Wonen in het gemeentehuis, verzamelden zich meer dan honderd leden van verenigingen die gebruik van De Schelft en ook nog meer bezorgde inwoners van ons dorp op het Marktplein. De afgelopen dagen hebben...

deze verenigingen de krachten gebundeld en een petitie in het leven geroepen. Hiermee wil men met steun van de inwoners van Noordwijkerhout de politiek bewegen om de plannen, van het college van B&W om De Schelft inclusief zwembad mogelijk te sluiten, af te wijzen.

Het werd voor Noordwijkerhout een best wel een unieke protestoptocht met spandoeken en al, men liep vanaf het Marktplein door het centrum langs de Witte Kerk naar het Gemeentehuis. In de hal van het gemeentehuis werd de petitie aangeboden, die in vier dagen tijd ruim 1400 handtekeningen (1200 online en 200 op papier) voor het 'Behoud van de Schelft' had opgeleverd.

De handtekeningen werden door de voorzitters van de verenigingen overhandigd aan voorzitter Martijn Bilars van de Commissie Ruimte en Wonen. Kaninefaaten-voorzitter Frits Warmerdam wenste de politiek veel wijsheid toe vanavond en sprak hij de hoop uit dat men een besluit neemt voor het behoud van De Schelft om zo het voortbestaan van verenigingen te kunnen garanderen.

Een groot applaus viel hem van het aanwezige publiek ten deel en werd er spontaan afgesloten met de Noordwijkerhoutse Wals, klik hier voor het filmpje.

Foto's BON