Datum: 29-03-2023 - 12:21
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!

 

03
mrt
'16

VVSB verlaat met opgeheven hoofd het KNVB-bekertoernooi. (wedstrijdverslag + samenvatting TV + foto's aankomst kantine)

De halve finale van de KNVB Beker 2015-2016 is het eindstation geworden voor VVSB. De stuntende Noordwijkerhouters hielden 72 minuten kranig stand tegen de profs van FC Utrecht, maar konden het sprookje niet niet voltooien. Na een ongelukkig eigen doelpunt en een...

hele snelle tweede tegentreffer spatte de droom van VVSB uiteen. De 3-0 in de blessuretijd was nog slechts voor de statistieken.

Ruben Valk, normaal de reservekeeper, was de grote sta in de weg voor de FC Utrecht aanvallers. Keer op keer redde de jonge doelman van VVSB. Kansen waren er te over voor FC Utrecht.

Sebastien Haller en Ruud Boymans konden FC Utrecht na een kwartier al op een ruime marge zetten, maar de spitsen van de Domstedelingen vonden ofwel Valk ofwel was hun inzet niet tussen de palen. Ook Patrick Joosten en Timo Letschert kregen de kansen op de openingstreffer, maar waren niet nauwkeurig in de afronding.

VVSB had aanvallend weinig te zeggen. De bal werd simpel afgestaan aan de drukzettende FC Utrecht-spelers, waardoor VVSB nauwelijks aan aanvallen toekwam. Toch had Vladimir Jozic VVSB op voorsprong kunnen schieten.

Na een slim balletje van Giovialli Serbony had de aanvoerder van VVSB net iets te veel tijd nodig om tot een schot te komen en werd zijn inzet geblokt door Letschert. Voor de rust kopte Boymans nog op de paal en greep Frans van Niel nog in voordat Boymans alleen op doelman Valk af kon gaan.

In de tweede helft had VVSB de eerste kans. Tommy Bekooij kreeg de bal in het strafschopgebied voor zijn voeten, maar kon niet tot een schot komen. Toch was het FC Utrecht wat het tempo in de wedstrijd bepaalde. Haller was er tot twee keer toe dichtbij, maar vond opnieuw Valk op zijn weg. Valk was pas kansloos in de 72e minuut. Mark van de Maarel schoot de afgeslagen bal weer terug richting het doel van VVSB.

Verdediger Peet van der Slot raakte de bal ongelukkig aan, waardoor deze in het doel van VVSB belandde. De ban was gebroken en FC Utrecht kwam direct daarna ook nog op een 2-0 voorsprong. Valk tastte mis op een hoge bal waarna Haller volledig vrij de bevrijdende 2-0 binnen schoot. In de blessuretijd was het Joosten die voor de 3-0 zorgde met een diagonale schuiver.

Toch overheerst de trots op het cluppie uit Noordwijkerhout. Meer dan 2000 supporters moedigden de spelers fanatiek aan en bleven tot ver na de wedstrijd het feestje vieren. Ook de supporters van FC Utrecht toonden respect aan de spelers van VVSB door luidkeels VVSB te scanderen. Al met al hebben de meer dan 23000 supporters er met z’n allen een groot voetbalfeest van gemaakt.

FC Utrecht – VVSB 3-0: 73’ P. van der Slot e.d. 1-0, 74’ Haller 2-0, 90’ Joosten 3-0.
VVSB: Valk, P. van der Slot, Zwart, Kraaijvanger (82’ Tavilla), Vijlbrief, Jozic, Ruigrok, Van Niel, Parami, Serbony (86’ S. van der Slot), Bekooij (61’ De Rijk).

Tekst: Stefan van den Burg

Klik hier voor de samenvatting van de wedstrijd op SBS6.

Foto's thuiskomst BON. Klik hier voor het filmpje van de aankomst in de kantine.