Datum: 03-04-2020 - 21:35
  
Update: 30-3-2020.
04
feb
'16

VVSB beleeft ‘Het Wonder van De Vliert’, halve finalisten vorstelijk onthaald. (162 foto's en 3 filmpjes)

Ongelofelijk, uniek, fantastisch, weergaloos, legendarisch, allemaal superlatieven die op VVSB van toepassing zijn. Tien minuten voor tijd stond VVSB nog met 2-0 achter bij Eerstedivisionist FC Den Bosch, maar ‘Het Wonder van De Vliert’ gebeurde. In 298 seconden zorgde...

VVSB ervoor dat de achterstand werd omgezet naar een 2-3 overwinning en dus de halve finale!

En die halve finale zat er een hele lange tijd niet in voor VVSB. FC Den Bosch was in de eerste helft op een 2-0 voorsprong gekomen door doelpunten van Alessio Carlone en Aziz Khalouta. Maar toch was VVSB zeker niet de onderliggende partij. Maikey Parami was van dichtbij kansrijk, maar doelman Kees Heemskerk kon de inzet van de aanvaller van VVSB keren. VVSB had het betere van het spel in de eerste 20 minuten van de wedstrijd, maar het was FC Den Bosch die de eerste goal maakte. Alessio Carlone kon de halve helft van VVSB oversteken en hard uithalen op het doel van Ruben Valk, die volgens afspraak de bekerwedstrijden keepte.

Tien minuten later werd het nog 2-0 voor FC Den Bosch. Furhgill Zeldenrust gaf de bal voor en spits Aziz Khalouta kon in de verre hoek raak koppen. Ondanks de achterstand bleef VVSB wel voetballen en creëerde het hierdoor toch nog enkele kansen. Met name Tommy Bekooij had nog voor rust de achterstand kunnen verkleinen. Na een pass van Frans van Niel schoof Bekooij de bal naast het doel. Maar ook FC Den Bosch had voor de rust nog een dot van een kans. Alleen was Jordy Zwart er als de kippen bij om de inzet van de thuisploeg van de lijn weg te koppen.

In de tweede helft ging VVSB al snel met een verdediger minder spelen om een overwicht op het middenveld te krijgen. Met Peet van der Slot als extra middenvelder kwam VVSB beter uit de verf en werd het langzaam maar zeker sterker. Toch kreeg FC Den Bosch nog een enorme kans voor de 3-0, maar doelman Valk kon de inzet van Carlone redden. Een kwartier voor tijd kwam ook nog aanvaller Tomas Tavilla in de ploeg om alles of niets te gaan spelen. Met de handige aanvaller wist FC Den Bosch geen raad en VVSB rook bloed.

Werd in de 79e minuut de inzet van Giovialli Serbony nog gered door doelman Heemskerk, een paar minuten later vloog de doelman onder de bal door waardoor Tommy Bekooij de aansluitingstreffer kon binnen koppen. Vanaf dat moment werd alles wat VVSB lief heeft, helemaal uitzinnig. Twee minuten werd het zelfs nog gelijk. Peet van der Slot ging de combinatie aan met Tavilla die de bal met een heerlijk hakje terug gaf op Van der Slot, waarna de invaller doelman Heemskerk kansloos liet.

Wat er vanaf dat moment in het stadion gebeurde, is met geen pen te beschrijven. De beelden van de 2-3 zullen nog in lengte van jaren worden uitgezonden. Een voorzet van Jelmer Vijlbrief zou een simpele prooi zijn voor Heemskerk, ware het niet dat de doelman de bal door zijn handen liet glippen. Parami stond op de juiste plek om de bal in het doel te tikken en een volksfeest los te laten barsten. VVSB moest de voorsprong nog wel 5 minuten vast houden, maar ook dit klusje wist de ploeg van Wilfred van Leeuwen te klaren.

Na het laatste fluitsignaal vlogen spelers, staf en supporters elkaar in de armen. VVSB is na IJsselmeervogels de tweede amateurclub ooit die in de halve finale van de KNVB Beker is beland. En dat na ‘Het Wonder van De Vliert’.

FC Den Bosch – VVSB 2-3: 20’ Carlone 1-0, 30’ Khalouta 2-0, 82’ Bekooij 2-1, 83’ P. van der Slot 2-2, 87’ Parami 2-3.
VVSB: Valk, De Rijk, Zwart, Kraaijvanger (55’ P. van der Slot), Vijlbrief, Jozic, Ruigrok, Van Niel (75’ Tavilla ), Parami, Serbony, Bekooij.
Overige wisselspelers: Van der Meer, Hogenboom, Admiraal, Tichem en S. van der Slot.

Tekst: Stefan van den Burg

 


Klik hier voor het filmpje van het vertrek en van onderweg.

Klik hier voor het filmpje: 3 doelpunten en de kantine van VVSB uit zijn dak.

Klik hier voor het filmpje van het vorstelijk onthaal van de halve finalisten in de kantine van VVSB.


Foto's van het vertrek, onderweg, aankomst en tijdens en na de wedstrijd. BON in Café van der Geest (1e helft) en de kantine van VVSB (2e helft) en de 3e helft bij het ontvangst van de halve finalisten in de kantine van VVSB.

Foto's BON (zie logo) en heel veel VVSB-supporters. (dank jullie wel)