28
jan
'16

Leerlingen Egelantierschool gaan meer afval scheiden. (foto's)

Wethouder Knapp heeft op donderdagmiddag 28 januari samen met de jongste en de oudste leerling van RK Basisschool de Egelantier in De Zilk, een speciale prullenbak voor het scheiden van papier, plastic en restafval op het schoolplein in gebruik genomen. De Egelantierschool...

wordt hiermee de eerste school in de Bollenstreek, die meer afval gaat scheiden. Tot op heden werd alleen papier en restafval gescheiden.

Les in recyclen
Koos de Vuilnisman heeft op deze dag aan de leerlingen uitgelegd hoe zij moeten recyclen, want ook in de klassen zal het afval gescheiden worden in 1. plastic 2. papier 3. gft en 4. restafval.

Het doel is dat leerlingen zich bewust worden van de voordelen van afval scheiden en recycling. Een groot deel van het afval kan immers worden gerecycled tot grondstoffen en nieuwe producten. Dat is ook beter voor het milieu.

Na afloop kregen alle kinderen een drinkbeker met hun eigen naam erop zodat ze de beker iedere dag mee naar school kunnen nemen en niet kwijt kunnen raken en natuurlijk om te zorgen voor minder afval.

 

Foto's BON (foto met drinkbekers in groep 7)