26
jan
'16

Perfecte start jubileumjaar Vrijetijdsorkest St. Jeanne d’Arc.

Afgelopen zondag, 24 januari 2016, heeft het Vrijetijdsorkest van muziekvereniging St. Jeanne d’Arc, onder de bezielende leiding van dirigent Dominic Sierat, in het verenigingsgebouw ‘De Parade’ voor circa 100 enthousiaste toehoorders een schitterend nieuwjaarsconcert gegeven...

Dat was tevens het begin van het jubileumjaar van het Vrijetijdsorkest. Het Vrijetijdsorkest bestaat in 2016 namelijk precies 10 jaar.

In 2006 hebben Theo Duivenvoorde en Henk de Bruin op voorstel van Kees Romijn het initiatief genomen om het Vrijetijdsorkest op te richten. Het orkest is inmiddels uitgegroeid tot 40 leden. Elke maandag repeteren zij in het verenigingsgebouw de Parade.

Het programma van het nieuwjaarsconcert was heel gevarieerd. Voor de pauze speelde het orkest een aantal werken, van de nog levende Nederlandse componist Jacob de Haan, zoals Free World Fantasy en Dakota.

Na de pauze volgde een medley van songs van Frank Sinatra. Natuurlijk mochten op het nieuwjaarsconcert nummers als Wien bleibt Wien van Johann Schrammel en de Tritsch Tratsch polka van Johann Strauss jr. niet ontbreken.

En met als ‘uitsmijter’ van het orkest de Radetzki-mars kwam er voor het talrijk opgekomen publiek een vrolijk einde aan een prachtig nieuwjaarsconcert. Dirigent en muzikanten werden voor hun optreden dan ook beloond met een daverend applaus en vele bezoekers verlieten ‘De Parade’ met: “graag tot volgend jaar!”

En kun je je als muzikant nu eigenlijk nog een mooier compliment wensen?

Mocht u als muzikant geïnteresseerd zijn in dit ‘Vrijetijdsorkest’ kom dan op maandagmiddag tussen 14.30 en 16.30 uur eens geheel vrijblijvend binnenlopen bij de wekelijkse repetitie in ‘De Parade’, Van der Weijdenlaan 2a in Noordwijkerhout.

Foto's PR