Datum: 27-10-2021 - 19:13
24
jan
'16

Scoren opnieuw een probleem voor VVSB. (foto's)

VVSB is het tweede gedeelte van dit seizoen met een nederlaag begonnen. In een wedstrijd waarin veel kansen werden gecreëerd, wisten de Noordwijkerhouters het net niet te vinden. In één van de spaarzame mogelijkheden van De Treffers was het wel raak, waardoor...

de gasten uit Groesbeek voor het eerst in zes jaar wonnen in Noordwijkerhout.

VVSB startte uiterst voortvarend aan de wedstrijd tegen De Treffers. Tommy Bekooij en Tomas Tavilla jaagden de backs van De Treffers de stuipen op het lijf, wat resulteerde in veel kansen in de beginfase van de wedstrijd. Ook Jordy Zwart en Frans van Niel waren kansrijk, maar doelman Niels Kornelis kon zijn doel schoon houden. Waar VVSB in een kwartier tijd al zeker vijf kansen om zeep hielp, was De Treffers erg effectief. Uit een makkelijk gegeven vrije schop kon Ken Leemans bij de tweede paal binnen koppen.

Ondanks de achterstand bleef VVSB ten aanval trekken, maar stuitte het altijd op de slimme verdedigende kwaliteiten van Leemans. De oud-prof van o.a. VVV-Venlo doorzag goed de passing richting de aanvalslinie van VVSB. Door een slippertje achterin bij VVSB kon Derek de Bruijn de voorsprong uitbreiden, maar doelman Ronald van der Meer keerde de inzet van de nieuwe aanvaller van De Treffers.

In de tweede helft vloeide de krachten weg bij VVSB en kon De Treffers achterin standhouden. De spaarzame mogelijkheden die de gasten uit Groesbeek kregen werden gekeerd door Van der Meer. In de loop van de tweede helft speelde VVSB zelfs met vijf aanvallers, maar ook met deze nieuwe impulsen lukte het de ploeg van Wilfred van Leeuwen niet om dat doelpunt te maken.

Tomas Tavilla had de grootste kans op zijn voet, maar na een individuele actie stuitte hij op invaldoelman Jordy van de Kracht. Aan de andere kant schoot Robert Mutzers nog tegen de paal. Verder kon VVSB maar weinig creëren in de tweede helft, waardoor De Treffers voor het eerst in de topklasse won in Noordwijkerhout.

VVSB – De Treffers 0-1: 16’ Leemans 0-1.
VVSB: Van der Meer, De Rijk (66’ P. van der Slot), Zwart, Kraaijvanger (55’ Parami), Vijlbrief, Jozic (78’ S. van der Slot), Ruigrok, Van Niel, Bekooij, Serbony, Tavilla.

Tekst: Stefan van den Burg, foto's BON.