Datum: 02-06-2020 - 22:50
24
jan
'16

Boerenworst met bingo voor Boer Lex en Boerin Antje en onderscheiding voor bakker Sander.

Afgelopen zaterdag was voor Boer Lex en Boerin Antje gelijk al een drukke boerendag. Nog maar net een week verloofd, kregen de tortelduifjes niet de kans om stiekem met elkaar op stap te gaan. De getuigen die er op toe moeten zien dat het boerenstel zich netjes zal gedragen...

zorgden voor een bomvol programma. Allereerst ging het boerenstel langs bij Slagerij van Kampen, deze slagerij is dit jaar hofleverancier voor de worst bij de grote boerenbruiloft in De Schelft. De rookworst is werkelijk weer overheerlijk, alle reden om op 8 februari bij de Boerenbruiloft te zijn.

Daarna ging het samen met Hofkapel De Koetillers en De Kaninefaaten onder leiding van Prins Habilem en Prinses Atalanta naar de Residentie, Café van der Geest. Daar waren vrienden en familie van het boerenstelletje samen gekomen voor een onvervalst spelletje Boerenbingo! Aan boer Lex, boerin Antje en het prinsenpaar de onverwachte opdracht om de Boerenbingo zo goed mogelijk te presenteren.

Dat ging ze eigenlijk allebei zo goed af dat de getuigen Boer Rolluf en Boerin Saartje, niets anders konden doen dan de hoofdprijs, bestaande uit boeren-cakemix en verse uitloop eieren, te verdelen tussen het boerenpaar en het prinsenpaar.

Gelijk na afloop van deze heerlijke middag werden de agenda's van de winnaars dan ook getrokken voor een afspraak bij boerin Antje, om daar de cake te bakken.

Prins Habilem en Prinses Atalanta waren op deze middag ook onderweg:

Sander Blom (van Bakkerij Marijnen) werd zaterdagmiddag door Prins Habilem & Prinses Atalanta geslagen tot ridder in het orde van KONIJN EN HET VAT' wegens de jarenlang inzet als 'Gulle Gever' van de carnavalsvereniging de Kaninefaaten. De opvolger John Ruiten (Bakkerij Jongeneel) van Sander 'Bakkerij Marijnen' was bij deze gelegenheid ook aanwezig.

Foto's JP/Snapshot.