Datum: 01-02-2023 - 10:36
22
jan
'16

Reddingsbrigade werkt aan zwemvaardigheden en conditie.

Elke woensdagavond tussen 19:00 en 22:00 uur zwemt de Noordwijkerhoutse Zwem- en Reddingsbrigade (NZRB) in zwembad De Schelft. Meer dan 100 zwemmers worden door een grote groep enthousiaste vrijwilligers opgeleid. Alle lessen worden gegeven in kleine groepen door...

gediplomeerde zweminstructeurs.

Er wordt zwemles gegeven aan jonge  kinderen die nog geen zwemervaring hebben. Als de kinderen hun A en B hebben gehaald dan leren zij reddingstechnieken. De kinderen leren dan bijvoorbeeld een andere persoon te vervoeren in het water en hoe zij zich moeten losmaken als een drenkeling zich vastklampt. Uiteraard wordt er in deze lessen ook gewerkt aan zwemtechnieken, want als kinderen enige tijd niet zwemmen dan verwateren deze vaardigheden.

Naast deze activiteiten van de brigade, bestaat er ook een groep waarbij meer aan de conditie wordt gewerkt. Zo is er een groep jongeren die elke week aan hun zwemtechniek en uithoudingvermogen werkt zodat zij op een mooie plek zullen eindigen tijdens de nachtelijke zwemmarathon van Leiderdorp. Ook is er een groep sportieve dames van 40+: zij krijgen een afwisselend conditieprogramma aangeboden en kunnen gedurende de les bijpraten.

 

De NZRB heeft plek voor nieuwe leden. Voor leden die hun A diploma hebben is er op dit moment geen wachtlijst. Lijkt het uw kind leuk om reddingstechnieken te leren? Heeft uw kind een diploma maar zwemt hij/zij niet zo vaak? Heeft u zelf interesse om wekelijks aan uw conditie te werken?

Voor meer informatie: kijk op de website www.nzrb.nl of neem contact op met de NZRB via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. U ontvangt dan een uitnodiging om een keer te komen kijken of meezwemmen.