×

Opmerking

The was a problem converting the source image.
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/9921
17
jan
'16

Boooeeerrreeenmiddag! Gaston Knolleveld reikt deurprijs uit en maakt het nieuwe boerenpaar bekend. (foto's)

Tijdens het Boerenmatinee, dat zondagmiddag plaatsvond in Café van der Geest heeft het 41ste Boerenpaar hun verloving aangekondigd. Na enkele succesvolle edities van het Boerenmatinee vond dit grote feest afgelopen zondag weer plaats in Café van der Geest. En wederom...

was er een spectaculaire manier om het nieuwe Boerenpaar bekend te maken. Heel het dorp heeft het er dagen over gehad. Het traditionele stuntje was groots opgezet dit jaar, met medewerking van het NOV is de Kokkerhoutse Boeren Loterij georganiseerd.

Ruim 30 winkelaars deelden begin januari bijna 17.000 loten uit. Menig Noordwijkerhouter viel in de prijzen en ook tijdens het matinee gingen weer diverse prijzen naar het publiek. Maar wie ging toch het boerenpaar vormen en wie won dus de hoofdprijs uitgereikt door Gaston Knolleveld?

In diverse filmpjes die te zien waren op Blik Op Noordwijkerhout kwamen prominente Noordwijkerhouters voorbij, maar telkens viste Gaston achter het net. Maar afgelopen zondag werd dus bekend wie uiteindelijk het nieuwe Boerenpaar der Kaninefaaten zal vormen.

Tijdens het massaal door de boeren Noortukkerhouters bezochte matinee werden de diverse filmpjes gedurende de middag nogmaals getoond. In ieder filmpje werd een deurprijs toegekend aan een bekende Noordwijkerhouter door Gaston, echter vond hij telkens niet de hoofdprijs winnaar.

Tijdens het matinee kon Gaston dan toch die hoofdprijs uitreiken en een prachtig nieuw boerenpaar benoemen. Live op het podium werd de nieuwe boer bekend gemaakt. Het was Alex Duivenvoorde. En niet lang erna stelde hij zijn Boerin voor. Het bleek niemand minder dan Anniek Franck - Geerlings. Samen maakten zij oertrots hun getuigen bekend:

Boer: Lex, van Klaas en Greet Hoed, van Wist ik ’t maar tot Plastic Boer. Alias: Alex Duivenvoorde.

Boerin: Antje van Boer Feeb van Haarboetiek tot Blauwe Druif. Alias: Anniek Franck - Geerlings.

Getuige Boer: Rolluf van Turftrapper tot an ut Picassoplein. Alias: Rolf Troost.

Getuige Boerin: Saartje van de Prinsenhof tot an de Jam-Buurt. Alias: Sandra van Grieken.

Boer Lex is natuurlijk een echte bekende Kokkerhoutse boer. Hij is ontzettend sportief en actief bij o.a. T.V. de Boekhorst en natuurlijk VVSB. Daar is hij o.a. coach van beide teams van zijn 2 zonen. Naast sportief is Boer Lex ook op menig carnavalsfeestje te vinden en bekend bij menig Kokkerhouter.

Zijn Boerin is ook al zo sportief door actief te zijn bij T.V. de Boekhorst en Action4Vitality. Maar naast sportief is zij ook op diverse andere manieren actief in Kokkerhout, o.a. als jurylid tijdens de optocht en in de naaicommissie voor de kleding van de dansmariekes.

Zij was zeer verrast dat het nu toch zo ver is gekomen dat een jarenlange afspraak om ooit boerenpaar te worden met Boer Lex daadwerkelijk waarheid wordt. Zij wist dan ook niet hoe snel zij ja moest zeggen op het verzoek van haar Boer. Ongetwijfeld zal ook dit 41ste boerenpaar hun boerenstulpje, wel weer vinden in het knotsgekke Boeren Kokkerhout!

Ook zijn ze erg blij met hun getuigen Boer Rolluf en Boerin Saartje. Getuige Rolluf maakt het sportieve karakter van dit Boerenjaar compleet als lid T.V. de Boekhorst, waarnaast hij natuurlijk bekendheid geniet in Kokkerhout als Oud Prins Picasso uit 2009. Als goede vriend van Boer Lex is hij zeer vereerd om getuige te zijn tijdens deze mooie boerenbruiloft.

Getuige Saartje wandelt liever dan dat ze tennist en is daarom ook slapend lid van T.V. de Boekhorst. Als leerkracht op de Prinsenhof in groep 3 is ze bekend bij menig Kokkerhouter. Als beste vriendin van Boerin Antje is Saartje een perfecte getuige om dit paar te helpen tijdens de komende weken richting de Boerenbruiloft.

De komende tijd zullen zij het kersverse bruidspaar trakteren op een paar leuke verrassingen! Of zullen ze toch nog hun best moeten doen om het boerenbruidspaar alle beproevingen te laten doorstaan die samengaan met deze (B)oergezellige trouwerij?

Op het Boerenmatinee waren Prins Habilem, zijn Prinses Atalanta en hun gevolg natuurlijk de eerste die het Boerenpaar konden feliciteren met hun verloving. Daarna werd het oergezellige Boerenfeest in volle gang voortgezet om de aangekondigde verloving te vieren.

De datum voor de Boerenbruiloft is reeds vastgesteld op maandag 8 februari 2016. Het boerenhuwelijk zal gesloten worden door op dat moment de allerhoogste man in Noortukkerhout: Prins Habilem, onder toeziend oog van zijn Prinses Atalanta, hun adjudanten en hun Raad van Elf.

Op deze dag zal een stoet met de boerenbevolking van Kokkerhout van de residentie naar het gemeentehuis trekken om aanwezig te zijn bij de traditionele Boerenhuwelijks voltrekking. Daarna zal de stoet door de straten van Kokkerhout naar de Schelft trekken om daar met alle bruiloftsgasten, inclusief de bekende heerlijke boerenkool met worst, een geweldig bruiloftsfeest te vieren.

Voor de boerenbruiloft zijn kaarten verkrijgbaar via de voorverkoop van de Kaninefaaten, voor iedere bezoeker dient een kaart getoond te worden bij de ingang.

Maar voordat het allemaal zover is zullen de getuigen het nieuwe Boerenpaar goed in de gaten moeten houden. Ze zullen moeten nagaan of het paar klaar is om zich onecht in de echt te laten verbinden! Blijf dus de kranten en de Kaninefaaten site, www.kaninefaaten.nl goed volgen voor het laatste hete Boerenpaar nieuws!

Foto's BON. (binnenkort meer foto's bij JP/Snapshot, klik hier)

{gallery}9921{/gallery}