Datum: 16-06-2019 - 14:34
14
jan
'16

Coinflip Winners knap 13e op Nederlands Team Kampioenschap Poker. (foto's)

Zaterdag 9 januari was het zover, de Coinflip Winners mochten aantreden in het eerste Nederlands Team Kampioenschap Poker (NTKP). In een prachtige locatie de Heerlickheijd in Ermelo, met een fantastische entourage en perfecte organisatie mochten Marcel van Dam, Rick van Dam...

Jan van Luijtelaar en Vincent Roos proberen dit toernooi op hun naam te schijven. In de kleding van sponsor Café van der Geest gingen ze vol vertrouwen van start.

De dag begon met 26 teams die in drie rondes moesten proberen om bij de eerste zes teams te eindigen om zodoende met deze 6 teams de finale, van 2 rondes, te mogen spelen en dus nog kans te maken op het kampioenschap.

De eerste ronde begon goed Vincent Roos legde een Royal Flush op tafel (AKQJ10 van schoppen, zie foto). Daarna kon hij uiteindelijk iedereen wegspelen en werd eerste aan zijn tafel (9 punten). Jan van Luijtelaar pakte deze ronde 2 punten door derde te worden.

De tweede ronde verliep iets minder goed. Marcel van Dam werd vierde en Jan van Luijtelaar wederom derde. Na de tweede ronde stond het team 14de maar de teams lagen allemaal dicht bij elkaar.

In de derde ronde lagen Vincent en Jan er al snel uit, maar Team Captain Marcel wist deze keer zijn tafel te winnen en zorgde voor 9 hard nodige punten. Rick van Dam zat nog in het spel en na een beetje rekenwerk was het nog mogelijk om bij de eerste zes teams te komen. Hiervoor moest Rick zijn tafel winnen of tweede worden.

Dit zag er ook naar uit maar na 2 keer een flinke pot verloren te hebben moest Rick genoegen nemen met de 3de plek. Door dit resultaat eindigde het team op een verdienstelijke 13e plaats. Het team liet wel de andere 2 teams die zich ook via de voorronde in Noordwijk wisten te kwalificeren achter zich en mogen zich zo het beste team van de bollenstreek noemen.

Side Action Game
Het team wilde nog niet naar huis en ging meespelen met de Side action game. 4 verschillende spellen met pokerfiches en pokerkaarten. Ook hier deden de Coinflip Winners voor de gezelligheid mee, maar wisten dit spel toch te winnen en kregen hiervoor 3 gratis inschrijvingen om als team zich weer in te schrijven voor de voorrondes van het tweede seizoen van NTKP.

Zaterdag 9 januari 2016 werd een fantastische dag die het team Coinflip Winners nooit zal vergeten!

Foto's PR