Datum: 30-05-2020 - 00:59
14
jan
'16

Noordwijkerhoutse bedrijven vallen in de prijzen op de Mechanisatie-tentoonstelling.

Vandaag 14 januari is het alweer de laatste dag van de Mechanisatie-tentoonstelling. Dit jaar voor de 4e keer gehouden in de Expo Haarlemmermeer vlak bij Hoofddorp. Op een oppervlakte van 10.000 M2 brengen bijna 100 standhouders op deze tentoonstelling een scala aan...

producten voor het voetlicht. Producten en diensten van zeer uiteenlopende aard, speciaal toegespitst op de bloemen-, bollen- en vaste planten sector.

Noordwijkerhout is met 17 bedrijven goed vertegenwoordigd op deze beurs en dat is natuurlijk logisch als het Hart van de Bollenstreek. Een flink aantal Noordwijkerhouters laten met hun bedrijven op deze beurs vele technische hoogstandjes zien.

Door de organisatie wordt ieder jaar op verschillende onderdelen prijzen toegekend en ook in 2016 vielen Noordwijkerhoutse bedrijven in de prijzen:

R. van der Slot techniek en constructie behaalde een eerste prijs in de categorie 'trekkers'.

A. Geerlings Cultuurtechnisch Loonbedrijf & Machineverhuur behaalde een eerste plaats in de categorie 'toelevering'.

Sercom Regeltechniek behaalde een eerste prijs in de categorie 'electronica'.

AgroTechniek Holland sleepte de hoofdprijs binnen 'voor de mooiste stand van de beurs'.

Machinefabriek Akerboom behaalde een eerste prijs in de categorie 'drogen, spoelen en ontsmetten'.

Bollenteeltbedrijven WF Leenen uit Voorhout en Van der Slot (John en René) uit Noordwijkerhout zijn de eerste Top Telers van Nederland. Dit duurzaamheidspredicaat werd hen dinsdag overhandigd door Sijas Akkerman van Natuur & Milieu en adjunct-directeur André Hoogendijk van de KAVB, de vakorganisatie van de bollensector. Op de Mechanisatietentoonstelling in Vijfhuizen lanceerden KAVB en Natuur & Milieu gezamenlijk het certificaat Top Teler, een duurzaamheidsscan voor bollentelers. Er zijn acht thema’s waarop telers zich kunnen onderscheiden, variërend van gewasbescherming tot werkplezier en van water tot energie. Leenen en Van der Slot hadden een dermate hoge duurzaamheidsscore, dat zij zijn uitgeroepen tot de eerste Top Telers van Nederland. Leenen is wereldleider op het gebied van narcissenteelt. Van der Slot is een innovatief bedrijf op het gebied van snijhyacinten. Bij de ontwikkeling van Top Teler is onder andere samengewerkt met PPO/WUR en Hogeschool Inholland.

De Mechanisatie-tentoonstelling is een bijzonder evenement dat drie dagen duurt en direct aan het begin van het nieuwe jaar altijd plaats vindt. De volgende Noordwijkerhouters staan met hun bedrijven vandaag, donderdag 14 januari, nog van 13:00 - 21:30 uur op deze tentoonstelling.

 

Alle deelnemende Noordwijkerhoutse bedrijven:
SERCOM Regeltechniek B.V., R. van der Slot techniek en constructie, Flexible Human Services Uitzenden en detacheren, A. Geerlings Cultuurtechnisch Loonbedrijf & Machineverhuur, NWH Jobs Uitzenbureau, Wout hogervorst vof Landbouwmechanisatie Intern transport, WMD Mechanisatie, Agro Techniek Holland, Twinpack, Cremer Speciaalmachines, Meeuwenoord Groep, MAAN Machines & Onderhoud, Machinefabriek Akerboom, Bandenservice Zuid-West, Cultuurtechniek Bollenstreek, Greenport Duin & Bollenstreek, Havatec B.V..

Foto's PR